Filip Vukša napadnut, odgovorni i dalje nekažnjeni

Beograd, 05. Juli 2012. PR Objave: Reakcija -

Filip Vukša napadnut, odgovorni i dalje nekažnjeni

Mladi beogradski aktivista Filip Vukša fizički je napadnut 22. juna 2012. od strane vozača JKP GSP "Beograd". Uprkos fizičkim povredama i prekršajnoj prijavi, odgovorna lica još uvek nisu suspendovana zbog izjava u kojima demantuju ili prećutkuju činjenice o incidentu.

Mladi beogradski aktivista Filip Vukša fizički je napadnut 22. juna 2012. od strane vozača JKP GSP "Beograd". Uprkos fizičkim povredama i prekršajnoj prijavi, odgovorna lica još uvek nisu suspendovana zbog izjava u kojima demantuju ili prećutkuju činjenice o incidentu.

Građanske inicijative zahtevaju da nadležne institucije izvrše pritisak na javno komunalno preduzeće GSP "Beograd" koje je obavezno da u najmanjem suspenduje odgovorna lica.

Filip Vukša ja napadnut na stajalištu Zemun / Kej Oslobođenja dok je fotografisao vozilo prevoznika Lui Travel sa nepravilnostima koje je nameravao da prijavi Direkciji za javni prevoz. Tokom fotografisanja, vozač drugog privatnog vozila ga je verbalno napao zahtevajući da prestane sa fotografisanjem. Uznemiravanju se pridružio i vozač spornog vozila  Lui Travel-a koji ga je zatim fizički napao. Filip Vukša se izmakao napadaču kome nije uzvratio udarcima već je ušao u otpravničku kućicu i skrenuo pažnju otpravniku (radniku GSP-a) da je napadnut. Nakog njegovog odgovora da slučaj prijavi firmi Lui Travel jer on sa tim nema ništa, Filip je to i uradio.

Tada se prvoj dvojici pridružio i treći vozač u uniformi GSP "Beograd". Sva trojica su ga opkolila, dok je vozač GSP-a počeo sa drskim ispitivanjem o tome šta traži tu i odakle mu pravo da fotografiše uhvativši ga čvrsto za ruku i pitajući u jednom trenutku: "A da to nije možda onaj Vukša?". Istrgavši ruku Filip je počeo da beži kroz park sa namerom da izbegne fizički napad vozača koji je krenuo da trči za njim. Trčeći Filip je skrenuo u prvo dvorište sa otvorenom kapijom dotrčavši do stepeništa gde je neuspešno zvonio i pokušavao da otvori vrata. Sustigavši Filipa, vozač GSP-a je počeo jako da ga udara otvorenim šakama po celoj glavi. Filip mu nije uzvraćao već se branio rukama zaklanjajući glavu. Ceo napad je zabeležila sigurnosna kamera na ulazu zgrade.

Nakon što je pozvao policiju koja je došla na uviđaj, Filip je dao izjavu o celom događaju. Kasnije je saznao da je otpravnik kome je između dva napada skrenuo pažnju na to šta se događa, dao nepotpunu izjavu tvrdeći da ne zna ništa o incidentu. Vozač GSP-a je  demantovao ceo događaj dok je vozač Lui Travel-a negirao fizički napad sa svoje strane, ali ne i verbalni. U Zemunskoj bolnici gde je pregledan, Filipu Vukši su konstatovane povreda nosa sa obilnim krvarenjem i lakše povrede glave. Na osnovu izjava i bolničkog nalaza, pokrenuta je prekršajna prijava protiv vozača GSP-a.

Vozač Lui Travel-a je suspendovan po zahtevu Direkcije za javni prevoz. Predstavnici JKP GSP "Beograd" su nakon sastanka sa Filipom Vukšom 25. juna obećali brzu reakciju povodom incidenta. Međutim ni vozač ni otpravnik još uvek nisu suspendovani, kažnjeni niti otpušteni zbog celog događaja i izjava u kojima demantuju ili prećutkuju napad na Filipa Vukšu.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Društvo, dobili smo nagradu!

Akcija o odgovornoj konzumaciji, koju je kompanija HEINEKEN organizovala u saradnji sa GSP "Beograd"... Više...

Podrška Filipu Vukši u novoj akciji "Sa birokratijom na ti"

Akcija i najava portala "Šalternativa": Petak 12. oktobar 2012. Ulaz u Pionirski park (preko puta... Više...

Uštede za korisnike BusPlus kartica kod Mobilne telefonije Srbije, Tempa i Erste Banke

Korisnici Bus Plus kartica mogu da ostvare značajne uštede prilikom kupovine robe široke potrošnje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed