Podrška Filipu Vukši u novoj akciji "Sa birokratijom na ti"

Beograd, 11. Oktobar 2012. PR Objave: Najava -

Podrška Filipu Vukši u novoj akciji "Sa birokratijom na ti"

Akcija i najava portala "Šalternativa": Petak 12. oktobar 2012. Ulaz u Pionirski park (preko puta Narodne Skupštine) od 18:00 h

Filip Vukša nastavlja sa svojim aktivnostima "popravljanja" Beograda i prijavljivanja svega što građanima i građankama smeta. Akciju kontrole drvoreda i podnošenje prijava nadležnima, Filip Vukša i nefomalna grupa "Aktivni Beograđani i Beograđanke" će uz podršku sugrađana/ki, započeti u Pionirskom parku.

Veliki broj ulica u Beogradu nema zasađena stabla na mestima koja su za to predviđena. Cilj akcije "Sa birokratijom na ti" u kojoj će građani/e šetati gradom, beležiti nedostajuća stabla a zatim podneti prijave nadležnim institucijama, jeste da pokaže da se aktivizmom i ličnom inicijativom stvari ipak mogu menjati na bolje. Akcija se nastavlja i u subotu 13. oktobra, mesto okupljanja je isti ulaz u Pionirski park, od 11:00 pre podne. Ovo je ujedno i prva promotivna akcija najave internet portala "Šalternativa" koji će uskoro početi sa radom.

Gradske institucije i birokratija nisu i ne smeju biti nedodirljive i nesavladive. To su ustanove i procedure koje treba da služe svim građanima i građankama podjednako. Sa njima ćemo "na ti" i to uz pomoć "Šalternativa" veb sajta.

Uskoro će se na jednom mestu nalaziti informacije za koje je do sada trebalo obaviti desetine telefonskih razgovora ili internet pretraga. Koja je služba, koja ustanova, procedura, formular ili kancelarija nadležna za određeni problem, nepravilnost, deo grada ili oblast. Praćenje rada institucija i službi, diskusije, mapiranje problema u gradu, gotovi formulari... sve će se uskoro nalaziti na Šalternativi – mestu gde smo sa birokratijom "na ti".

Internet portal "Šalternativa" i akciju "Sa birokratijom na ti" neformalna grupa "Aktivni Beograđani i Beograđanke" sprovode uz pomoć Ministarstva omladine i sporta u okviru "Mladi su zakon" projekta kog Građanske inicijative sprovode kao resurs centar za grad Beograd.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed