Tribina Uključenost, a ne samo prisutnost

Beograd, 30. Septembar 2011. PR Objave: Poziv -

Tribina UkljuÄenost, a ne samo prisutnost

Pozivamo Vas da u utorak, 4. oktobra 2011. godine sa početkom u 17.00 časova, prisustvujete tribini pod nazivom "Uključenost, a ne samo prisutnost" koju u okviru međunarodne Dečije nedelje organizuju udruženja građana "Prijatelji dece Zemuna", "Evo ruka" i RODITELJ, u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju.

Pozivamo Vas da u utorak, 4. oktobra 2011. godine sa početkom u 17.00 časova, prisustvujete tribini pod nazivom "Uključenost, a ne samo prisutnost" koju u okviru međunarodne Dečije nedelje organizuju udruženja građana "Prijatelji dece Zemuna", "Evo ruka" i RODITELJ, u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju. Tribina će se održati u amfiteatru OŠ "Lazar Savatić", u ulici Kej oslobođenja br. 27 u Zemunu, sa ciljem ukazivanja svih pozitvnih aspekata inkluzije dece i mladih osoba sa invaliditetom u obrazovni sistem Srbije kao i pozivanja šire javnosti na konkretnu akciju usmerenu ka unapređenju njihovog položaja.

U okviru ovogodišnje Dečije nedelje, ove organizacije posebnu pažnju posvetiće deci sa nekom od smetnji u razvoju kako bi se istakla važnost njihovog uključivanja u redovan obrazovni program. Time će se dati doprinos jačanju svesti sve dece o tome da nisu svi isti i da činjenica da je neko drugačiji nije razlog da bude isključen iz društva. Istovremeno, na taj način poslaće se poruka roditeljima dece sa invaliditetom da njihova deca nisu isključena iz svakodnevnog života, a oni kao roditelji prepušteni sami sebi.

Ovom tribinom javnog karaktera, organizatori žele i da ukažu na značaj međusektorske saradnje u svim oblastima koje se tiču dece, ali i da podstaknu Gradsku opštinu Zemun da stvori mehanizme efikasnije saradnje između njenih građana i relevantnih službi obrazovnih, zdravstvenih i specijalnih ustanova, lokalne samouprave i predstavnika organizacija civilnog društva.

Učesnici tribine biće predstavnici osnovnih škola i vrtića, predstavnici Gradske opštine Zemun i Opštinskog Saveta za zdravstvo, socijalnu i dečiju zaštitu. Facilitator tribine biće Vesna Zlatarović iz Centra za interaktivnu pedagogiju, koja će prisutne upoznati sa zakonskim propisima i obavezama institucija i pojedinaca u njihovom poštovanju.

Kao i prethodnih, i ove godine, prva nedelja oktobra u čitavom svetu biće posvećena deci. Programi i aktivnosti Dečije nedelje odvijaće se kroz niz manifestacija širom Srbije u vrtićima, školama i dečijim centrima u koje će biti uključena i deca sa invaliditetom.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svaka tri minuta od raka jajnika umre po jedna žena - Redovan pregled najbolja prevencija

Prepoznavanje simptoma i redovan godišnji pregled najbolja su prevencija od dobijanja raka jajnika... Više...

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed