Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Beograd, 26. April 2013. PR Objave: Najava -

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom razvoju.

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom razvoju. 

Centri za podršku ranom razvoju koje je Udruženje RODITELJ razvilo sa ciljem podrške ranom razvoju dece i njihovim roditeljima, počeli su sa radom u julu 2012. godine u prostorijama Udruženja RODITELJ u Zemunu i Nišu, uz podršku kancelarije UNICEF-a u Srbiji, a zahvaljujući delom i finansijskim sredstvima koja su obezbedili kompanija IKEA i Nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji Novak Đoković.

Od juče su aktivnosti ovog programa dostupni i deci iz centra Beograda i to zahvaljujući inicijativi i podršci Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda koji prepoznaje značaj rada sa roditeljima dece predškolskog uzrasta i već tri godine podržava aktivnosti Udruženja RODITELJ posvećene jačanju roditeljskih kompetencija i deci predškolskog uzrasta koja nisu upisana u vrtiće.

Predsednica Udruženja RODITELJ Dragana Soćanin  pozvala je  roditelje i decu da se uključe u aktivnosti  Centara za rani razvoj i istakla da će sada i deca koja zbog različlitih razloga nisu upisana u vrtiće imati mogućnost rane socijalizacije i različitih oblika stimulacije kroz igru i njihovom uzrastu, prilagođene radionice. "Kroz igru i zabavne aktivnosti roditelji uče kako da stimulišu pravilan razvoj svog deteta što je veoma važno za unapređenje njihovih roditeljskih veština. Zato je ovo jedinstven program podrške roditeljima", zaključila je Soćanin.

Siniša Đurić iz kancelarije UNICEF-a za Srbiju naglasio je značaj postojanja ovakvih programa: "Ovakvi programi popunjavaju veliku prazninu koja postoji kad je reč o podršci roditeljima. Kroz dosadašnje aktivnosti Centara u Zemuni i Nišu shvatili smo da postoji realna potreba za ovakvim programima i kod roditelja i dece predškolskog uzrasta i stoga pozdravljamo sve aktivnosti usmerene na njihovo širenje i u drugim opštinama".

Govoreći o razlozima za podršku ovom programu, gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić je istakla: "Naš sekretarijat je na osnovu javnog konkursa finansirao projekat Udruženja RODITELJ koji je upravo nudio tu mogućnost da deca koja nisu obuhvaćena institucijama sistema, kao što je pripremni predškolski program ili celodnevn boravak u vrtiću, imaju mogućnost da uče kroz igru, a da njihovi roditelji na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije koje su im potrebne".

Aktivnosti Centra u Zemunu realizuju se utorkom i četvrtkom od 9.30h do 14h (prostorije rođendaonice "Dživdžan"), a u okviru najstarije beogradske osnovne škole, realizovaće se svake srede sa početkom u 14:30 i 17:00 časova i dve subote u mesecu u periodu od 9:30 i 12:00 časova. Svi roditelji zainteresovani za aktivnosti mogu se prijaviti za učešće u programu kontaktiranjem kancelarije Udruženja RODITELJ (telefoni: 3165-375, i 064/32-92-040 ili e-mail: info@roditelj.org).PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvaranje Centra za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

U sredu 24. aprila 2013. godine u 15:00 časova otvoriće se još jedna lokacija Centra za podršku... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed