Uoči reizbora u pravosuđu žene sudije razvodile se od supruga advokata!

Beograd, 22. Decembar 2009. PR Objave: Demanti -

UoÄi reizbora u pravosuÄu žene sudije razvodile se od supruga advokata!

Prošlonedeljni spiskovi reizabranih sudija i tužilaca izazvali su veliku buru u srpskom pravosuđu. Bez posla je ostalo više od 700 sudija i oko 200 tužilaca. Odmah se oglasilo Društvo sudija Srbije i neke od neizabranih sudija, koje su se pozvale na svoje izuzetne rezultate rada, mali broj ukinutih prvostepenih presuda i veliki učinak. Kako su potvrdile za Nedeljni Telegraf, one veruju da je jedini kriterijum za njihov neizbor bio taj što su im muževi advokati.

Prošlonedeljni spiskovi reizabranih sudija i tužilaca izazvali su veliku buru u srpskom pravosuđu. Bez posla je ostalo više od 700 sudija i oko 200 tužilaca.

Odmah se oglasilo Društvo sudija Srbije i neke od neizabranih sudija, koje su se pozvale na svoje izuzetne rezultate rada, mali broj ukinutih prvostepenih presuda i veliki učinak. Kako su potvrdile za Nedeljni Telegraf, one veruju da je jedini kriterijum za njihov neizbor bio taj što su im muževi advokati.

Sudija Okružnog suda Gordana Komnenić ističe da je Merilima i kriterijumima vrednovanja rada sudija, koju je doneo sam Visoki savet sudstva, zabranjena diskriminacija po bilo kom osnovu, pa i ovom. Takođe smatra da je ovim prekršen Ustav, što će biti razlog za Ustavnu žalbu nje i njenih kolega. Sudije najavljuju i tužbe pred sudom u Strazburu.

Dragana Boljević, predsednica Društva sudija, koja takođe nije reizabrana, tvrdi da su se pred reizbor sudije čak razvodile jer su im muževi advokati, a neki od supružnika su privremeno odjavljivali kancelarije dok im bračni drug ne prođe reizbor. Ona takođe kaže da među izabranima sudijama ima časnih i kvalitetnih, ali ima i loših rešenja. Recimo, sudija čiju je smenu tražilo Visoko personalno veće, ili jedan koji dve godine nije uradio krivičnu presudu, kao i jedan koji je sam postupao u predmetu u kom je stranka. Takođe, dvoje sudija je greškom izabrano u po dva osnovna suda.PODACI O FIRMI

Naziv: Pharos - Izdavačko - trgovačko preduzeće doo
Adresa: Trg Nikole Pašića 7/1
Grad: Beograd 11000
Web: www.nedeljnitelegraf.co.rs
Tel: 011 3285-436

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Unapređenje sprovođenja prava intelektualne svojine

U organizaciji Edukativno-informativnog centra Zavoda za intelektualnu svojinu i Evropskog zavoda... Više...

Dragan Marković Palma poručio lideru radikala: Šešelju, dobrodošao u Srbiju

Jedinstvena Srbija neće glasati za skupštinsku rezoluciju o Srebrenici u kojoj se pominje genocid... Više...

Umesto primopredaje vlasti u Gračanici tuča Artemijevih i Atanasijevih monaha i monahinja

Sevaju pesnice, čupaju se za kose i brade dok Albanci se šire Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed