Dragan Marković Palma poručio lideru radikala: Šešelju, dobrodošao u Srbiju

Beograd, 02. Mart 2010. PR Objave: Objava -

Dragan MarkoviÄ Palma poruÄio lideru radikala: Å eÅ¡elju, dobrodoÅ¡ao u Srbiju

Jedinstvena Srbija neće glasati za skupštinsku rezoluciju o Srebrenici u kojoj se pominje genocid nad Muslimanima, već samo za deklaraciju u kojoj se osuđuju svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, otkriva za najnoviji broj Nedeljnog Telegrafa lider ove stranke Dragan Marković Palma.

Jedinstvena Srbija neće glasati za skupštinsku rezoluciju o Srebrenici u kojoj se pominje genocid nad Muslimanima, već samo za deklaraciju u kojoj se osuđuju svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, otkriva za najnoviji broj Nedeljnog Telegrafa lider ove stranke Dragan Marković Palma.

- Za mene je veći genocid akcija "Oluja", gde su Srbi bili u traktorskim prikolicama, a Hrvati ih bombardovali iz aviona. Mi hoćemo da ubacimo termin "genocid" za Srebrenicu dok Hrvatska slavi "Oluju", kad Stipe Mesić preti Republici Srpskoj da će poslati vojsku ako raspiše referendum, kad se oslobađa ratni zločinac koji je ubio porodicu Zec, kad Mesić odlazi na Kosmet i dobija titulu počasnog građanina Prištine... Za mene je genocid bombardovanje mosta u Varvarinu na kom su poginuli civili koji su došli na vašar, kao i ubistva Srba u selima Kravica i Bratunac.

Marković dodaje da ga nisu ubedili zastupnici deklaracije o Srebernici tezom da to radimo za budućnost svoje dece, i kaže:

- Mislim da će njihova budućnost biti opterećenija ako stavimo na sebe hipoteku da smo genocidan narod. A nismo.

Gradonačelnik Jagodine se osvrnuo i na najave povratka lidera radikala ovog leta iz Haga i poručio mu:

- Dobrodošao, Vojislave Šešelju! Napadao si me kad sam bio narodni poslanik. Ti za mene u Hagu nisi predsednik Srpske radikalne stranke, ti si Srbin kome se sudi zbog verbalnog delikta. Jedva čekam, Šešelju, da se vratiš, a onda ćemo za govornicom da razmenjujemo mišljenja.

Osvrćući se na poziv patrijarha papi da 2013. poseti Niš, Marković naglašava da Srbija treba da sarađuje sa svima, bez obzira što su neki imali veliki uticaj na raspad Jugoslavije i bombardovanje.

- Kao što je ranije Vatikan imao negativnu ulogu, sada ima veliku ulogu za ulazak Srbije u EU. Oni ne mogu da nam pomognu da zadržimo Kosovo, ali mogu da nam pomognu da nas ne ucenjuju da priznamo nezavisnost Kosmeta - poručuje Dragan Marković Palma.

 PODACI O FIRMI

Naziv: Pharos - Izdavačko - trgovačko preduzeće doo
Adresa: Trg Nikole Pašića 7/1
Grad: Beograd 11000
Web: www.nedeljnitelegraf.co.rs
Tel: 011 3285-436

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Neoplanta lider na tržištu mesnih prerađevina

Prema poslednjim podacima agencije Nielsen, udeo kompanije Neoplanta na tržištu mesnih prerađevina... Više...

Lider u osiguranju

Kompanija Dunаv оsigurаnjе je zadržаlа lidеrsku pоziciјu. U 2014. gоdini prоdаtо је... Više...

Pokreni svoju budućnost! Pridruži se mladim liderima!

Studentska organizacija AIESEC organizuje po drugi put ove godine projekat "Enter Your Future" u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed