Unapređenje sprovođenja prava intelektualne svojine

Beograd, 06. Oktobar 2010. PR Objave: Najava -

UnapreÄenje sprovoÄenja prava intelektualne svojine

U organizaciji Edukativno-informativnog centra Zavoda za intelektualnu svojinu i Evropskog zavoda za patente, a u cilju obuke predstavnika institucija za sprovođenje prava iz oblasti intelektualne svojine, u petak 8. oktobra će se u Beogradu održati radionica kojom će se ozvaničiti početak obuke za predstavnike institucija za sprovođenje prava u Srbiji – sudova i tužilaštava, policije, tržišne inspekcije i carine.

U organizaciji Edukativno-informativnog centra Zavoda za intelektualnu svojinu i Evropskog zavoda za patente, a u cilju obuke predstavnika institucija za sprovođenje prava iz oblasti intelektualne svojine, u petak 8. oktobra će se u Beogradu održati radionica kojom će se ozvaničiti početak obuke za predstavnike institucija za sprovođenje prava u Srbiji - sudova i tužilaštava, policije, tržišne inspekcije i carine.

Seminar predstavlja zvaničan početak planske, sistematske edukacije koja će se kontinuirano sprovoditi u narednom periodu. Projekat, kojim rukovodi Evropska unija, a implementira Evropski zavod za patente, sprovodi se sa ciljem obučavanja predstavnika ovih institucija za oblast intelektualne svojine, čime će se poboljšati sprovođenje prava intelektualne svojine u celini. U okviru radionice biće potpisan Memorandum o razumevanju između Zavoda za intelektualnu svojinu i Pravosudne akademije, kojim će se regulisati obuka sudija i tužilaca.

Povodom skupa direktorka ZIS-a, Branka Totić je izjavila:
"Piraterija i krivotvorenje nanose ogromnu štetu proizvođačima originalne robe, autorima, izvođačima, filmskim i muzičkim producentima. Krivotvoreni lekovi i rezervni delovi za vozila predstavljaju direktnu pretnju za zdravlje i bezbednost ljudi. Za efikasno suzbijanje piraterije i krivotvorenja veoma je značajna dobra obučenost i specijalizacija upravnih i sudskih organa, kao i njihova saradnja i koordinacija akcija. Zavod za intelektualnu svojinu je inicirao partnerstvo sa Pravosudnom akademijom koje ima za cilj da razvije dugoročnu saradnju u organizovanju programa obuke iz oblasti intelektualne svojine. Ovo partnerstvo će biti ozvaničeno 8. oktobra u Edukativno-informativnom centru Zavoda za intelektualnu svojinu potpisivanjem Memoranduma o razumevanju od strane predstavnika Zavoda i Pravosudne akademije."PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Srbija znatno unapredila svoj sistem zaštite intelektualne svojine i značajno povećala potencijal za članstvo u EU

Danas je u hotelu Hajat održan svečani skup povodom završetka sprovođenja EU projekta "Podrška... Više...

Tokom protekle dve godine više od 5000 ljudi prošlo obuku iz oblasti intelektualne svojine

Povodom završetka nacionalnog projekta "Podrška osnivanju Edukativno-informativnog centra Zavoda... Više...

Stopa kriminala smanjena za više od 20%

Mikajlo Tijanić, šef odseka za suzbijanje kriminala u oblasti intelektualne svojine MUP-a Srbije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed