BlackBerry 10.3.1 - novi operativni sistem nudi pristup Android aplikacijama

Beograd, 06. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

BlackBerry 10.3.1 - novi operativni sistem nudi pristup Android aplikacijama

Najnoviji operativni sistem kompanije BlackBerry donosi novine u vidu unapređenih softverskih rešenja i mogućnosti pristupa Android aplikacijama Kompanija BlackBerry je lansirala novu verziju svog operativnog sistema koja će korisnicima mobilnih uređaja ovog proizvođača omogućiti dugo očekivan pristup Android aplikacijama.

Najnoviji operativni sistem kompanije BlackBerry donosi novine u vidu unapređenih softverskih rešenja i mogućnosti pristupa Android aplikacijama

Kompanija BlackBerry je lansirala novu verziju svog operativnog sistema koja će korisnicima mobilnih uređaja ovog proizvođača omogućiti dugo očekivan pristup Android aplikacijama. Operativni sistem 10.3.1 takođe donosi i unapređenje postojećeg korisničkog interfejsa i još mnogo novih opcija kojima su nadograđena postojeća softverska rešenja kao što su BlackBerry Blend i BlackBerry Meetings.

BlackBerry OS 10.3.1 je na taj način postao dostupan na uređajima Z30, Z10, Q10, Q5, P 9983 i P 9982, dok je nova verzija operativnog sistema od oktobra prošle godine postojala samo na telefonima BlackBerry Passport. Postojeći korisnici ovih BlackBerry uređaja novi operativni sistem mogu instalirati jednostavnim update-om veličine 1GB. Instaliranje nadogradnje se automatski pokreće restartovanjem uređaja.

Nova verzija operativnog sistema donosi moderniji vizuelni prikaz celokupnog interfejsa i nove dodatke i opcije među kojima su najvažniji Amazon Appstore, BlackBerry Blend i BlackBerry Assistant. Takođe, OS 10.3.1 omogućava preglednije i jednostavnije korišćenje samog uređaja kroz BlackBerry Hub, putem kojeg se sa početnog ekrana jednim potezom može pristupiti najčešće upotrebljivanim aplikacijama. Ova nadogradnja korisnicima donosi pristup velikom broju moćnih softverskih rešenja koja omogućavaju efikasno i jednostavno upravljanje mobilnim uređajem. Među novim funkcijama ističu se:

  • BlackBerry Blend - Aplikacija koja na efikasan način povezuje sadržaj i podatke na pametnom telefonu sa računarom i tabletom. Na taj način se omogućava pristupanje svim sadržajima koji se nalaze na BlackBerry telefonima tako da se u realnom vremenu obaveštenja, SMS i BBM poruke, dokumenta i email-ovi mogu čitati na bilo kojem drugom mobilnom uređaju i na bilo kom operativnom sistemu.
  • Amazon Appstore - Online prodavnica aplikacija kojoj su do sada mogli da pristupaju samo korisnici Android operativnih sistema. Korisnicima BlackBerry uređaja je putem Amazon Appstore-a omogućena kupovina odnosno download većine aplikacija, sa ograničenjem da još uvek nije dozvoljen pristup Google Play servisima.
  • BlackBerry Assistant - Prva verzija BlackBerry digitalnog asistenta kojim se upravlja glasovnim ili tekstualnim komandama. Putem BlackBerry asistenta povećava se produktivnost samog uređaja, a korisnicima se pruža vredna podrška pri rešavanju svakodnevnih zadataka i upravljanju ličnim i poslovnim komunikacijama.
  • Unapređene funkcije kamere - Nadogradnjom softvera kamere korisnici dobijaju priliku da u isto vreme snimaju video zapis i fotografišu, kao i da u realnom vremenu dobiju sugestije kako na najefikasniji način editovati fotografiju i modul u kome se fotografiše.
  • Snažnija baterija - Uz novi Power Saving profil, moguće je produžiti trajanje baterije za čak 15 odsto.

Takođe, novim operativnim sistemom javljaju se različite nadogradnje i unapređenja u aplikacijama koje se odnose na reprodukciju i editovanje multimedijalnih sadražaja, kalendaru, tastaturi, kao i kod softverskog rešenja BlackBerry Meetings.

Više informacija o operativnom sistemu BlackBerry 10.3.1 možete pogledati klikom na sledeći link www.BlackBerry.com/BlackBerry10OS

Izvor: www.BlackBerry.com

 

O kompaniji BlackBerry
Globalni lider u mobilnim komunikacijama, BlackBerry, uneo je revoluciju u mobilnoj industriji, kada je predstavljen 1999. godine. Danas, BlackBerry ima za cilj podsticanje uspeha miliona korisnika širom sveta uz kontinuirano pomeranje granica u korišćenju mobilnih uređaja. Kompanija je osnovana 1984. godine sa sedištem u Vaterluu, država Ontario (Waterloo, Ontario) i ima kancelarije u Severnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Africi, Aziji i Pacifiku i Latinskoj Americi. Kompanija posluje pod oznakom "BB" na berzi u Torontu i "BBRY" na NASDAQ berzi. Za više informacija, posetite www.BlackBerry.comPODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Predstavljen novi BlackBerry Passport Silver Edition

Prefinjen dizajn i unapređene performanse donose jedinstveno korisničko iskustvo Kompanija BlackBerry... Više...

Predstavljen novi BlackBerry Passport Silver Edition

Prefinjen dizajn i unapređene performanse donose jedinstveno korisničko iskustvo Kompanija BlackBerry... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed