BlackBerry najavio nova partnerstva i proširenje poslovnog portfolija

Beograd, 01. Decembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

BlackBerry najavio nova partnerstva i proširenje poslovnog portfolija

BlackBerry proširuje poslovna rešenja podižući nivo bezbednosti, produktivnosti, komunikacije i saradnje Kompanija BlackBerry, globalni lider u mobilnim komunikacijama, najavila je nova partnerstva, rešenja i usluge s dodatom vrednošću kojima će kompanije unaprediti produktivnost, komunikaciju i saradnju.

BlackBerry proširuje poslovna rešenja podižući nivo bezbednosti, produktivnosti, komunikacije i saradnje

Kompanija BlackBerry, globalni lider u mobilnim komunikacijama, najavila je nova partnerstva, rešenja i usluge s dodatom vrednošću kojima će kompanije unaprediti produktivnost, komunikaciju i saradnju. Strateško partnerstvo biće ostvareno i sa kompanijom Samsung Electronics Co, sa kojom će BlackBerry raditi na pružanju visoko bezbednih mobilnih rešenja za android.

Na događaju pod nazivom "BlackBerry's Enterprise Portfolio Launch" održanom u San Francisku najavljeno je ostvarenje novih partnerstava i kreiranje alata i tehnologija koje dodatno proširuju poslovni portfolio, obuhvatajući upravljanje poslovnom mobilnošću (Enterprise Mobility Management - EMM), pristup i identitet (Identity & Access) i komunikaciju i saradnju (Communications & Collaboration). BES12, platforma tj. EMM rešenje koje je razvio BlackBerry, kompanijama omogućava kontrolu pristupa uređajima, podacima na njima i aplikacijama, kroz sve kritične krajnje tačke i uređaje, podržavajući glavne kompanijske platforme.

„Naš poslovni portfolio (Enterprise Portfolio) uz BES12 čini mnogo više od prostog upravljanja uređajima preko svih platformi. Među mnogim drugim mogućnostima, portfolio omogućuje jednostavan i siguran pristup korporativnim podacima, upravlja nizom identifikacionih podataka zaposlenih, te nudi nove načine za sigurnu i jednostavnu saradnju s kolegama", rekao je Džon Sims (John Sims), predsednik Globalnih poslovnih usluga u kompaniji BlackBerry

Nova poslovna rešenja i usluge koje je BlackBerry objavio objedinjuju:

EMM

  • "BES12", osnova BlackBerry portfolija, bezbedno upravlja aplikacijama i sadržajima na uređajima na svim većim mobilnim platformama, uključujući iOS, Android, Windows Phone i BlackBerry uređaje. Vodafon, Rodžers, SingTel i mnogo više mobilnih operatora širom sveta će biti distributer BES-a 12.
  • BlackBerry je najavio strateško partnerstvo sa kompanijom Samsung Electronics Co. sa kojom će pružiti visoko bezbedna mobilna rešenja za Android. Kao rezultat saradnje, početkom naredne godine poslovni korisnici će imati novi izbor: čvrsto integrisano krajnje rešenje koje objedinjuje BES12 sa Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima koji sadrže Samsung Knox.
  • "BlackBerry Blend" namenjen kompanijama je deo BlackBerry EMM ponude i omogućava zaposlenima povećanje produktivnosti uz bezbedan pristup ličnim i poslovnim podacima sa njihovih BlackBerry uređaja bilo kojem desktop računaru ili tabletu. Uz osnovu izgrađenu na BlackBerry bezbednosti, BlackBerry Blend započinje revoluciju u IT administraciji zamenjujući upravljanje uređajima upravljanjem kretanja informacija, čime smanjuje ukupne troškove i potrebu za VPN-om.
  • "WorkLife by BlackBerry" će omogućiti kompanijama jednostavno dodavanje posebnih korporativnih telefonskih brojeva u lične uređaje ili obratno dodavanje ličnih brojeva od strane zaposlenih u korporativni uređaj dobijen od kompanije. Ova usluga omogućuje naplatu poziva, SMS-a i usluga prenosa podataka kompanijama, dok će svi ostali troškovi biti tarifirani direktno zaposlenima bez potrebe za troškovima koji uključuju izveštaje ili raniju uplatu određenog iznosa. Ovo rešenje radi na kućnoj mreži, kao i u romingu.

Identitet i pristup (Identity & Acces)

  • "Enterprise identitet BlackBerry" omogućava organizacijama jednostavan način za upravljanje sigurnim pristupom uslugama baziranim na cloud-u, uključujući softver „Software-as-a-Service (SaaS)" i interne aplikacije koje iz jednog mesta upravljaju korporativnim pravima, kontrolom i revizijom.
  • "VPN Authentication by BlackBerry" koji će omogućiti jednostavan pristup javnim infrastrukturama, zasnovan je na dva faktora provere identiteta. Time će biti omogućeno profesionalcima da koriste ono što znaju- svoje mrežne podatke, sa nečim što imaju - svojim iOS, Android ili BlackBerry 10 smartfonima, čime postižu nesmetan i bezbedan pristup korporativnim sadržajima iza fajervola (firewall), eliminišući potrebu za skupim i nepouzdanim tokenima.

Komunikacija i Saradnja (Communication & Collaboration)

  • "BBM Meetings" je prva mobilna aplikacija za saradnju koja omogućava glasovne i video konferencije grupama do 25 osoba na BlackBerry 10 ili Android smartfonima, kao i na Windows PC ili Mac uređajima. Ovo rešenje je posebno izgrađeno da bi se poboljšala produktivnost mobilnih profesionalaca kroz korišćenje servisa za automatsko priključenje konferencijama nazvano "Auto Join".
  • U saradnji sa partnerom Secusmart, bezbedna glasovna rešenja (Secure Voice Solutions by BlackBerry) pokazuju posvećenost kompanije da bude prva u poslovnoj mobilnoj bezbednosti. „SecuSUITE for BlackBerry 10" je ključno rešenje izabrano od strane Nemačkog Saveznog ureda za bezbednost informacija i namenjeno poverljivoj komunikaciji među najviše rangiranim zvaničnicima.

"BES12" i sve usluge s dodatom vrednošću u poslovnom portfoliju kompanije BlackBerry biće ponuđene kao cloud usluge uz tarifni model baziran na pretplati, omogućujući korisnicima izbegavanje previsokih početnih ulaganja.

BlackBerry je takođe najavio novu anketu i izveštaj o toleranciji mobilnog rizika, koji je ukazao na potrebu za optimalnijim nivoima upravljanja rizicima u EMM-u. Izveštaj pokazuje da je, na primer, samo jedna osoba u tri organizacije (35 odsto) vrlo sigurna da su podaci njihove organizacije u potpunosti zaštićeni od neovlašćenog pristupa preko mobilnih uređaja. Dodatni detalji su dostupni ovde.

Izvor: http://press.blackberry.com/

 

O BlackBerry-ju
Globalni lider u mobilnim komunikacijama, BlackBerry, uneo je revoluciju u mobilnoj industriji, kada je predstavljen 1999. godine. Danas, BlackBerry ima za cilj podsticanje uspeha miliona korisnika širom sveta uz kontinuirano pomeranje granica u korišćenju mobilnih uređaja. Kompanija je osnovana 1984. godine sa sedištem u Vaterluu, u državi Ontario (Waterloo, Ontario) i ima kancelarije Severnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Africi, Aziji i Pacifiku i Latinskoj Americi. Kompanija posluje pod oznakom „BB" na berzi u Torontu i "BBRY" na NASDAQ berzi. Za više informacija, posetite www.BlackBerry.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Predstavljen novi BlackBerry Passport Silver Edition

Prefinjen dizajn i unapređene performanse donose jedinstveno korisničko iskustvo Kompanija BlackBerry... Više...

Predstavljen novi BlackBerry Passport Silver Edition

Prefinjen dizajn i unapređene performanse donose jedinstveno korisničko iskustvo Kompanija BlackBerry... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed