Nastavlja se borba protiv zavisnosti od kockanja i klađenja

Novi Sad, 19. Februar 2013. PR Objave: Najava -

Nastavlja se borba protiv zavisnosti od kockanja i klaÄenja

Srbija je jedna od retkih zemalja koja nema sistem zaštite građana od patološkog kockanja, navodi se u dnevnom listu Dnevnik. Na ovaj problem upozoravaju i predstavnici Udruženja priređivača igara na sreću Jakta i Sektora igara na sreću Unije poslodavaca Srbije. MaxBet, kao kompanija koja se bavi priređivanjem igara na sreću takođe želi da skrene pažnju javnosti na ovaj problem.

Srbija je jedna od retkih zemalja koja nema sistem zaštite građana od patološkog kockanja, navodi se u dnevnom listu Dnevnik. Na ovaj problem upozoravaju i predstavnici Udruženja priređivača igara na sreću Jakta i Sektora igara na sreću Unije poslodavaca Srbije. MaxBet, kao kompanija koja se bavi priređivanjem igara na sreću takođe želi da skrene pažnju javnosti na ovaj problem.

Jedan od najvećih problema u društvu jeste kockanje i klađenje maloletnika, što se u njihovom uzrastu može brzo razviti u problem patološke zavisnosti. Neophodno je odmah reagovati ukoliko se maloletno lice pojavi u kladionici ili slot klubu, te ga uputiti ka izlazu i postaviti jasno vidljive oznake za zabranu ulaska maloletnih lica. MaxBet se, kao društveno odgovorna kompanija, zalaže za strogu primenu zakona kada je u pitanju zabrana ulaska maloletnika u objekte gde se priređuju igre na sreću.

Iz kompanije MaxBet upozoravaju i igrače, navodeći da je klađenje vid zabave sa mogućnošću zarade i da je drugačije viđenje igara na sreću pogrešno. Zaposleni u MaxBet kladionicama i slot klubovima prošli su obuku prepoznavanja simptoma patološke zavisnosti od kocke, kako bi mogli da reaguju ukoliko uvide kod nekoga od igrača ove simptome. Osoblje u ovim lokalima obavlja jako bitnu ulogu, jer su u direktnom kontaktu sa igračima, te je stoga neophodna ova obuka.

MaxBet podseća na simptome zavisnosti od kocke prema podacima specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita":
1. Preokupiranost. Osoba često misli o kockanju, bez obzira na to da li se radi o prošlom, budućem ili zamišljenom kockanju.
2. Tolerancija (Podnošenje). Kao i sa tolerancijom na psihoaktivne supstance, osoba pravi sve veće ili sve češće uloge kako bi doživela isto "uzbuđenje".
3. Povlačenje, Odustajanje. Osećaj uznemirenosti ili razdražljivosti povezan sa pokušajima da se prekine ili smanji kockanje.
4. Bežanje od problema. Osoba se kocka da popravi raspoloženje ili pobegne od problema.
5. Navaljivanje. Osoba pokušava da povratki gubitke na kocki sa još više kockanja.
6. Laganje. Osoba pokušava da prikrije razmere svog kockanja laganjem porodice, prijatelja ili terapeuta.
7. Gubitak kontrole. Osoba bezuspešno pokušava da smanji kockanje.
8. Nelegalne radnje. Osoba krši zakon sa ciljem da dođe do novca potrebnog za kockanje ili povrati novac izgubljen na kocki. Ovo može uključivati dela krađe, pronevere, prevare ili falsifikovanja.
9. Rizikovanje odnosa sa značajnim ljudima. Osoba nastavlja sa kockanjem uprkos riziku da izgubi partnera, posao, ili drugu značajnu priliku.
10. Plaćanje kaucije. Osoba se okreće porodici, prijateljima, ili trećoj osobi za finansijsku pomoć za otplaćivanje dugova nastalih kockanjem.PODACI O FIRMI

Naziv: MaxBet Group
Adresa: Kisačka 82
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@maxbet.rs
Web: www.maxbet.rs

Više...

Ključne reči

odgovorno klađenje, maxbet

POVEZANI SADRŽAJI

U kompaniji MaxBet zabeležen veliki pomak u poslovanju nakon poslovnog seminara

Kompanija MaxBet organizovala je u maju trodnevni poslovni seminar za zaposlene. Seminaru na Fruškoj... Više...

Kompanija MaxBet otvara novu sportsku kladionicu u Somboru

Nova MaxBet sportska kladionica u Somboru biće svečano otvorena 8. juna. Novi MaxBet lokal u ulici... Više...

Kompanija MaxBet unapređuje poslovanje saradnjom sa SBTech-om

Kompanija MaxBet unapređuje poslovanje saradnjom sa SBTech-om, vodećim provajderom rešenja i usluga... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed