U Zaječaru pokrenuta prva lokalna fondacija u istočnoj Srbiji - "Iskorak"

Zaječar, 07. Februar 2013. PR Objave: Saopštenje -

U ZajeÄaru pokrenuta prva lokalna fondacija u istoÄnoj Srbiji - "Iskorak"

Organizacija Zaječarska inicijativa, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Instituta za održive zajednice (ISC), pokrenuli su osnivanje prve lokalne fondacije u istočnoj Srbiji – "Iskorak" - namenjene poboljšanju uslova života građana u Timočkoj krajini.

Organizacija Zaječarska inicijativa, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Instituta za održive zajednice (ISC), pokrenuli su osnivanje prve lokalne fondacije u istočnoj Srbiji – "Iskorak" - namenjene poboljšanju uslova života građana u Timočkoj krajini.

Prva akcija novoosnovane fondacije, koja će trajati 6 meseci, je prikupljanje sredstava za nabavku histeroskopa, aparata za rano otkrivanje raka grlića materice i ispitivanje uzroka neplodnosti. Ovo je danas na svečanosti povodom pokretanja fondacije najavio doktor Stanislav Tadić, direktor Zdravstvenog centra Zaječar.

"Uređenje parkova, otvaranje klubova za mlade u selima, pomoć ugroženim sugrađanima, to su samo  neke od mogućih akcija koje će biti moguće realizovati kroz fondaciju "Iskorak". Namera nam je da animiramo pojedince, kompanije, institucije da dobrovoljnim prilozima ili svojim aktivnim angažovanjem, doprinesu radu fondacije a tako i boljem kvalitetu života u ovom kraju", rekao je Dejan Perić, izvršni direktor fondacije Iskorak. "Iskorak" očekuje podršku lokalnih vlasti iz Zaječara, Negotina, Majdanpeka, Boljevca, Bora, Knjaževca, Sokobanje i Kladova.

"Lokalne fondacije, poput "Iskoraka", grade prave mostove među ljudima. Uvek rado podržavamo ovakve projekte, zasnovane na povezivanju građana i njihovom nastojanju da svoj život u zajednici učine kvalitetnijim. Već prva akcija fondacije "Iskorak" dokazuje da će se ona baviti problemima koji se duboko tiču života ljudi u ovom kraju", istakla je Suzan Fric, direktorka USAID u Srbijiprilikom predstavljanja fondacije.

Dr. Tadić je istakao da je Timočka krajina u vrhu po broju žena obolelih od raka grlića materice kao i da demografski trendovi u ovom delu Srbije pokazuju postojanje ozbiljnih problema sa natalitetom, objašnjavajući kako su se u fondaciji Iskorak odlučili da baš nabavka histeroskopa  bude prva akcija.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

Ključne reči

iskorak, fondacije, usaid

POVEZANI SADRŽAJI

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Panel diskusija o građanskom društvu u istočnoj Srbiji

Majkl Kirbi: Organizacije da preuzmu inicijativu Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed