Panel diskusija o građanskom društvu u istočnoj Srbiji

Zaječar, 24. Maj 2013. PR Objave: Objava -

Panel diskusija o graÄanskom druÅ¡tvu u istoÄnoj Srbiji

Majkl Kirbi: Organizacije da preuzmu inicijativu

"Organizacije građanskog društva u Srbiji bi trebalo da preuzmu inicijativu u svoje ruke s obzirom da podrška međunarodnih donatora neće trajati beskonačno. Iako USAID nastavlja da im pomaže kroz program "Građansko društvo za budućnost", organizacije moraju da preuzmu brigu o sebi, iskoriste sve šanse i što bolje zastupaju interese zajednica u kojima rade", rekao je NJ. E ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi na današnjoj panel diskusiji u zaječarskom Omladinskom centru.

Tokom diskusije "Perspektive za razvoj građanskog društva u istočnoj Srbiji", koju su organizovali Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak, predstavnici organizacija građanskog društva, lokalnih vlasti i poslovnog sektora su razgovarali o izazovima, resursima i potencijalima građanskog sektora u Timočkoj krajini.

Neophodno je da jačamo saradnju između građanskog sektora, lokalnih vlasti i poslovne zajednice, kako bi što bolje prepoznali potrebe i što brže rešavali probleme sa kojim se suočavaju građani u ovom delu Srbije, složili su se Jasmina Gačević, načelnica gradske uprave i Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar.

Prisutnima su se obratili i Milena Banović, predstavnica Kancelarije Vlade  Republike  Srbije  za  saradnju  sa civilnim društvom, Dušan Mladenović, predsednik Privremenog veća u Zaječaru i predsednik Udruženja za brigu o životinjama Timočke krajine "Beta".

Događaj je organizovan u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se sprovodi u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Sedam godina podrške USAID civilnom društvu u Srbiji

Institut za održive zajednice, nevladina organizacija koja preko USAID Srbija rukovodi američkom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed