Temelj za razvoj međugeneracijske saradnje

Beograd-Zemun, 28. Januar 2013. PR Objave: Najava -

Temelj za razvoj meÄugeneracijske saradnje

Udruženje RODITELJ privodi kraju realizaciju projekta "Podrži, poveži, pobedi" koji sprovodi u saradnji sa brojnim organizacijama civilnog društva iz više gradova i opština u Srbiji, sa ciljem da se povežu dve društvene grupe: samohrani roditelji i starije osobe i da se uspostavi okvir za sistemsku podršku ovim društvenim grupama.

Udruženje RODITELJ privodi kraju realizaciju projekta "Podrži, poveži, pobedi" koji sprovodi u saradnji sa brojnim organizacijama civilnog društva iz više gradova i opština u Srbiji, sa ciljem da se povežu dve društvene grupe: samohrani roditelji i starije osobe i da se uspostavi okvir za sistemsku podršku ovim društvenim grupama.

U prethodnih nekoliko meseci, devet organizacija civilnog društva  iz Ade, Temerina, Beograda, Loznice, Kraljeva, Ćićevca, Zaječara i Novog Pazara, sprovodilo je lokalne kampanje kako bi tema međugeneracijske saradnje dobila zasluženo mesto, tretman i podršku lokalnih samouprava, relevantnih institucija i organizacija, ali i šire javnosti.

Problemi sa kojima se samohrani roditelji i starija lica suočavaju, vrlo su slični i često nisu prepoznati od strane lokalne zajednice. Zahvaljujući radu organizacija uključenih u projekat, u brojnim gradovima i opštinama u Srbiji formirani su lokalni servisi podrške bazirani na međugeneracijskoj podršci i saradnji. Od kreativnih i etno radionica u čijem radu zajednički učestvuje nekoliko generacija – samohrani roditelji, njihova deca i starije osobe, preko organizovanih poseta penzionerima samcima u zabačenim selima, različitih stručnih savetovališta i predavanja, do podela paketića deci samohranih i socijalno ugroženih roditelja i organizovanja večeri druženja – sve ove aktivnosti uticale su na bolje sagledavanje vrednosti i potencijala starijih osoba, kao i uloge samohranih roditelja, a ukazano je i na značaj međugeneracijske saradanje i podrške za celu lokalnu zajednicu i podizanje kvaliteta života svih građana.

Završetak projekta "Podrži, poveži, pobedi" nikako ne znači i završetak rada na unapređenju sistema podrške samohranim roditeljima i starijim licima. Naprotiv, ovaj projekat i sve ono što je u okviru njega ostvareno je polazna tačka za uspostavljanje efikasne i uređene sistemske podrške međugeneracijskoj saradnji i predstavlja temelj za nastavak započetih aktivnosti lokalnih organizacija civilnog društva i rad osnovanih lokalnih servisa podrške.

Projekat "Podrži, poveži, pobedi" sprovodi se uz uz finansijsku podršku USAID-a, preko Instituta za održive zajednice (ISC).PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom... Više...

Otvaranje Centra za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

U sredu 24. aprila 2013. godine u 15:00 časova otvoriće se još jedna lokacija Centra za podršku... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed