Apartmanski smeštaj u Beogradu - Sve popularniji vid smeštaja u prestonici

Beograd, 11. Oktobar 2012. PR Objave: Objava -

Apartmanski smeštaj u Beogradu - Sve popularniji vid smeštaja u prestonici

Beogradu hronično nedostaju smeštajni kapaciteti kako luks tako i budžetne kategorije. Kao dve alternative hotelima nametnuli su se hosteli i apartmani u Beogradu na kratak rok.

Iz godine u godinu glavni grad Srbije - Beograd beleži porast broja turista kao i broja noćenja ostvarenih u glavnom gradu. Stručnjaci iz ove oblasti međutim navode da Beograd manjka sa smeštajnim kapacitetima kako luks tako i budžetne kategorije.

"U Beogradu prvo postoji mali broj hotela a i ti hoteli ne ispunjavaju osnovne preduslove za kategoriju pod kojom se vode." navodi naš sagovornik i dodaje "Beograd ima potrebu za daleko većim brojem kreveta i turizam Beograda je tek u poslednjim godinama shvaćen kao strateški bitna grana privrede od koga cela Srbija može profitirati."

U Beogradu se u poslednjih nekoliko godina razvijaju dva nova alternativna vida smeštaja a to su hosteli i apartmani na dan (stanovi na kratak rok). Ne postoje sigurni pokazatelji kolika je popunjenost ovih kapaciteta ali je uspon ova dva alternativna vida smeštaja evidentan na svetskom nivou. To potvrđuje i Miloš Kraguljac, menadžer agencije RentApartmani Beograd: "Apartmanski smeštaj u Beogradu na kratak rok je definitvno alternativa hotelskom jer kvalitetom parira a cenovno je daleko niže od hotelskog. Ova industrija je definitivno u usponu. Kriza je međutim evidentna ali se i uprkos njoj trudimo da održimo standard i kvalitet usluge a cene održimo na postojećim nivoima." Kraguljac još dodaje: "Danas u Beogradu postoji preko 60 registrovanih hostela, dok je apartmana sigurno daleko veći broj ali vam ne znam izneti tačnu cifru. Ja vam svakako savetujem da otvorite "četvoro" očiju kada su apartmani u Beogradu u pitanju, i da se dobro raspitate pre nego što se odlučite gde ćete noćiti. Već nekoliko godina sam u ovom poslu, svakakvih iskustva sam se naslušao i nagledao."

U poslednjih nekoliko godina postoje naznake da je turizam Beograda uočen kao bitan i sastavni deo privrede Beograda. Brojne aktivnosti turističke organizacije Beograda pozdravljaju svi zaposleni u turističkoj industriji Beograda i stvari su počele "da se kreću". Da li će se aktivnosti u budućnosti intenzivirati a turizam Beograda dovesti na nivo koji zaslužuje ostaje nam da vidimo u narednim godinama...PODACI O FIRMI

Naziv: RentApartmani Beograd
Adresa: Vele Nigrinove 10
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@rentapartmani.com
Web: www.rentapartmani.com
Tel: +381 63 330 017

Više...

Ključne reči

Turizam, beograd, srbija, hoteli, apartmani

POVEZANI SADRŽAJI

JUBILARNI 15. Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2022

Jubilarnu petnaestu godinu za redom, Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd organizuje projekat... Više...

Beograde, voli te jedan Ivan: Air jastuci - paradigma za prirodu i umetnost

Umetnik Ivan Divan odlučio je da još jednom pomeri granice poznatog i da novim projektom Air jastuci... Više...

Deezer 'Shows' u više od 51 zemlje širom sveta

Fanovi širom Evrope i Južne Amerike sada mogu pristupiti lokalnim i globalnim podkastima pomoću... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed