Balkanska badminton federacija dodelila priznanje nacionalnom savezu

Beograd, 09. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Balkanska badminton federacija dodelila priznanje nacionalnom savezu

Na upravo završenom Balkanskom prvenstvu za seniore u Burgasu (Bugarska), srpski badminton su predstavljali: Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Vladimir Savić, Borko Petrović, Nikola Mijačić, Milica Simić i Sandra Halilović (takmičari), Milan Barbir (glavni trener reprezentacija), Nemanja Lakićević (sudija) i Radomir Jovović (tim menadžer). Reprezentativci Srbije su nastupali na ekipnom i pojedinačnom takmičenju.

Na upravo završenom Balkanskom prvenstvu za seniore u Burgasu (Bugarska), srpski badminton su predstavljali: Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Vladimir Savić, Borko Petrović, Nikola Mijačić, Milica Simić i Sandra Halilović (takmičari), Milan Barbir (glavni trener reprezentacija), Nemanja Lakićević (sudija) i Radomir Jovović (tim menadžer). Reprezentativci Srbije su nastupali na ekipnom i pojedinačnom takmičenju. Pored domaćina koga su predstavljala dva tima, Bugarska A i Bugarska B, na Balkanskom prvenstvu za seniore učešće su uzele i sledeće države: Rumunija, Turska, Grčka, Moldavija, Makedonija i Srbija. Takmičarski nivo balkanijade bi mogao da se poredi sa većinom najvećih evropskih turnira. Među igračima su se našli i evropski šampioni, potvrđeni učesnici olimpijskih igara i takmičari sa plasmanom na svetskoj rang listi među 20 najboljih. Ukupno osam timova iz sedam država predstavlja rekord kada je u pitanju broj učesnika seniorskog prvenstva.

U ekipnim takmičenjima, Srbija je igrala u grupi A protiv Bugarske, Makedonije i Moldavije. Posle ubedljive pobede od 5:0 nad Makedonijom, naši najbolji badmintonci su, u veoma neizvesnom meču, izgubili protiv Moldavije rezultatom 3:2 čime im je izmakla bronzana medalja. Protiv predstavnika ruske škole badmintona, u meču muškog singla Igora Bjelana su samo dva poena delila od pobede nad višestrukim balkanskim prvakom i priznatim evropskim takmičarem Maksimom Karpenkom. Moldavske takmičarke su nadigrane u konkurencijama ženskog singla i dubla. Milica Simić je briljantnom igrom došla do pobede protiv bugarsko / moldavke takmičarke Zeleve dok su naše dame Simićeva i Halilovićeva nadigrale protivnički par. U meču muških parova, Bjelan i Pavlović su propustili šansu da donesu pobedu Srbiji. U meču mešovitih parova, koji je odlučivao o konačnom pobedniku, Pavlović i Simićeva su u tri seta izgubili. U poslednjem takmičarskom kolu Srbija je izgubila od Bugarske,  decenijskog balkanskog šampiona. Osvajanje seta Milice Simić protiv Linde Zećiri iz Bugarske, aktuelne treće seniorke Evrope, izazvalo je veliku pažnju. Simićeva je potvrdila ogroman takmičarski potencijal. U individualnom delu takmičenja, ostvaren je plasman u tri četvrtfinala. Za medalje su se borili Milica Simić, u konkurenciji ženskog singla, Ilija Pavlović i Milica Simić u konkurenciji mešovitih marova i Nikola Mijačić i Vladimir Savić u konkurenciji muških parova. Osvajači evropskih medalja i učesnici OI u Londonu su nadigrali naše takmičare. Članovima srpskog tima su upućene brojne čestitke za partije koje su pružili.

U finalu ekipnog takmičenja reprezentacija Turske je, prvi put u seniorskoj konkurenciji, nadigrala Bugarsku. U pojedinačnim takmičenjima, zlata u četiri takmičarske konkurencije su takođe pripala turskim takmičarima. U ženskim parovima sestre Stoeve su donele radost domaćinu osvajanjem šampionske titule.

Povodom obeležavanja 20 godina postojanja Balkanske badminton federacije (BBF), upriličena je svečanost na kojoj su Badminton savezu Srbije i zaslužnim pojedincima dodeljena posebna priznanja za doprinos u radu BBF-a, razvoju i promociji badmintona u regionu.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom takmičenju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.PODACI O FIRMI

Naziv: Badminton Savez Srbije
Adresa: Arčibalda Rajsa 3
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@badminton.org.rs
Web: www.badminton.org.rs
Tel: 011/305 9275

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi Sad odbranio titulu u Kruševcu

Badminton klub Novi Sad odbranio je titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije za mešovite timove koje je... Više...

Na korak od medalja u tri konkurencije

Badminton reprezentacija Srbije od 5. do 7. Aprila u Turskoj učestvovala na Balkanskom prvenstvu... Više...

Defile srpske badminton budućnosti u Pančevu

Sve što predstavlja budućnost srpskog badminton sporta okupio se u nedelju, 24. februara 2013,... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed