Na korak od medalja u tri konkurencije

Beograd, 09. April 2013. PR Objave: Saopštenje -

Na korak od medalja u tri konkurencije

Badminton reprezentacija Srbije od 5. do 7. Aprila u Turskoj učestvovala na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina

Srpska badminton reprezentacija je od 5. do 7. marta 2013. u Istanbulu učestvovala na prvoj ovogodišnjoj balkanijadi na kojoj su se za odličja borili takmičari do 17 godina. Naši reprezentativci su ostavili jak utisak bez obzira što su se iz Turske vratili bez odličja. Srbija je, naime, bila ubedljivo najmlađa na ovom Balkanskom prvenstvu pa će svi takmičari koji su igrali ove godine u Istanbulu moći i naredne godine da nastupaju u ovoj uzrasnoj konkurenciji. Našu zemlju je u Turskoj predstavljalo šest reprezentativaca – Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević, Anja Janić, Nataša Pavlović i Andrijana Stanković, u ekipnoj a potom i u pojedinačnoj konkurenciji. Uprkos teškom žrebu u takmičenju timova bili smo nadomak pobede nad potonjim polufinalistom Bugarskom, a dobar otpor smo pružili i Rumuniji, koja je na kraju osvojila srebrnu medalju.

Naši reprezentativci nisu imali sreće ni kada je bio žreb za pojedinačnu konkurenciju. I u takvoj situaciji u tri konkurencije smo došli nadomak medalje. Luka Milić je u četvrtfinalu muškog singla posle velike borbe u tri seta poražen od domaćeg takmičara Nazima Delana, Andrija Doder i Nenad Milošević su u muškom dublu, takođe, došli do meča za polufinale gde su zaustavljeni od turskog para Omer Altinkopru, Nazim Delan, dok je Anja Janić u paru sa Bugarkom Marijom Delčevom poražena u četvrtfinalu ženskog dubla od potonjih prvakinja Fatmanur Javaz i Kader Inal iz Turske.

Zadovoljna nastupom naše reprezentacije bila je i Mirjana Vasić, koja je sa klupe predvodila naš nacionalni tim u Turskoj.

"U svim mečevima u Istanbulu naši reprezentativci su pružili svoj maksimum i na dostojan način su predstavljali srpski badminton. Ostaje žal što dobre partije nismo krunisali nekom od medalja, pogotovo u konkurenciji muškog singla gde je Milić posle osvojenog prvog seta tesno izgubio naredna dva i tako ostao bez polufinala i najmanje bronze. Imajući u vidu da smo imali najmlađi tim na prvenstvu medalja u ovom trenutku možda i nije mogla da se očekuje. Ipak, ovo je dragoceno iskustvo za sve takamičare koji će naredne godine, sigurna sam, u konkurenciji igrača do 17 godina biti sa svima ravnopravni konkurenti za odličja", kazala je Mirjana Vasić.

Pored takmičara Srbiju je u Turskoj predstavljao i međunarodni sudija Ivan Kovačević koji je na visokom nivou delio pravdu na nekoliko mečeva. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava, doprinelo je u značajnoj meri učešću Srbije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina.PODACI O FIRMI

Naziv: Badminton Savez Srbije
Adresa: Arčibalda Rajsa 3
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@badminton.org.rs
Web: www.badminton.org.rs
Tel: 011/305 9275

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi Sad odbranio titulu u Kruševcu

Badminton klub Novi Sad odbranio je titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije za mešovite timove koje je... Više...

Novi Sad odbranio titulu u Kruševcu

Badminton klub Novi Sad odbranio je titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije za mešovite timove koje je... Više...

Defile srpske badminton budućnosti u Pančevu

Sve što predstavlja budućnost srpskog badminton sporta okupio se u nedelju, 24. februara 2013,... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed