U Beogradu na prvom Svetskom kupu 800 veslača u 358 posada iz 38 zemalja

Beograd, 04. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

U Beogradu na prvom Svetskom kupu 800 veslaÄa u 358 posada iz 38 zemalja

Beograd će od 3. do 6. maja biti centar svetskog veslačkog sporta, jer će na prvom Svetskom kupu u sezoni učestvovati 800 veslača u 358 čamaca iz 38 zemalja a očekuje se ukupno između 1.200 i 1.300 učesnika, trenera i gostiju!

Beograd će od 3. do 6. maja biti centar svetskog veslačkog sporta, jer će na prvom Svetskom kupu u sezoni učestvovati 800 veslača u 358 čamaca iz 38 zemalja a očekuje se ukupno između 1.200 i 1.300 učesnika, trenera i gostiju! Ada Ciganlija je postala mali veslački grad, sve je puno čamaca, prikolica i učesnika od kojih su neki doputovali još prošlog vikenda, a svima je, na konfenciji za medije u Skupštni grada Beograda,  sekretar za sport i omladinu Beograda Aco Kovačević  poželeo mnogo dobrih rezultata i prijatan boravak u glavnom gradu.

- Ovo je najveće takmičenje u Beogradu od Prvenstva Evrope 1932. kada je veslački sport u pitanju – istakao je predsednik Organizacionog odbora, pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov.-  Nadamo se da  će uz dobre rezultate i medalje, učesnici poneti i lepe uspomene sa Ada Ciganlije koja se još jednom predstavila u najlepšem svetlu kao odličan regatni centar.

Mat Smit, izvršni direktor Međunarodne veslačeke federacije (FISA) se zahvalio državnim i gradskim resornim institucijama na podršci Veslačkom savezu Srbije u organizaciji ovog takmičenja, koja je po broju učesnika i posada rekordno kada su svetski kupovi u pitanju:

- Pozivam sve ljubitelje veslanja, ali i one koji vole sport, da dođu na Adu Ciganliju jer će videti krem svetskog veslanja – naglasio je Mat Smit.- Procenjujemo da će 70 procenata posada koje će u Londonu na Olimpijskim igrama osvojiti medalje, veslati i u Beogradu pa ako već ne možete na olimpijsku regatu ovo je prilika da ih pozdravite.

Uz Samsung svetski kup, na Adi Ciganilji će se odožati i poslednja kvalifikaciona regata za Paraolimpijske igre u septembru u Londonu. Kvalifikacije su počele u četvrtak 3. maja, u petak se nastavljaju za paraolimpijce i u neolimpijskim disciplinama, u subotu su po podne finala za veslače paraolimpijce i neolimpijske discipline, a u nedelju od 10,40 su finala u olimpijskim disciplinama.

- Makiška strana je slobodna za sve gledaoce, a biće mesta i na tribini kod sudijskog tornja. Staza za pešake  duž  te strane jezera biće zatvorena i na njoj će se kretati treneri i zvančna lica koja prate trke. Želimo što više posetilaca, kako bismo i na tom planu postavili rekord, ali i molimo gledaoce za disciplinu i poštovanje reda i propisa – rekao je generalni sekretar VS Srbije Nebojša Jevremović.

Selektor Nebojša Ilić je saopštio da će Srbija imati pet posada na Samsung svetskom kupu – četverac bez (Goran Jagar, Mljan Milošević, Nikola Stojić i Radoje Đerić), dvojac bez (Nenad Beđik i Jovan Popović), dubl skul (Miloš Vasić i Marko Marjanović) i dve skifistkinje Iva Obradović i Ivana Filipović.

- Sa stručnog aspekta, nama je ovo takmičenje dragoceno da vidimo formu i mogućnosti svakog učesnika kako bismo odredili dobitnu kombinaciju za London – rekao je Ilić. - Kod dubal skula cilj je da ocenimo da li ovaj čamac ima perspektivu ili ćemo ih prebaciti u skifove. Imaće jaku konkurenciju jer dolaze Italijani, Ukrajinci, Rusi... Kod skifstkinja želim da vidim da li će Ivana Filipović dostići rezultat Ive Obradović kako bismo formirali jak dubl skul ili ćemo ih ostaviti u skifu...Mi imamo dve ispunjena olimpijske norme u četvercu bez i dvojcu bez, ali u različitim sastavima od ovih u Beogradu i malo smo "promešali karte", da proverimo i druge veslače. Neće u Beogradu bti i nešeg lakog četverca koji se priprema na Srebrom jezeru u nacionalnom veslačkom trening centru i u kome su Nenad Babović, Miloš Tomić, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić. Njima je važna olimpijska izborna regata za nedelju dana u Lucernu. Imamo skoro tri meseca da odaberemo prave posade za London jer nam je cilj što bolji plasmani i, naravno, medalje.

Kako je istakao izvršni direktor Samsung svetskog kupa Mladen Stegić, u tehničkom pogledu u organizaciji dostignuti su izuzetno visoki standardi i već su stigli i prvi komplimenti od čelnika FISA i vođa reprezentacija. Na progamu je 21 disciplina: 14 olimpijskih, tri neolimpijske i četiri paroalimpijske.PODACI O FIRMI

Naziv: Veslački savez Srbije
Adresa: Ada Ciganlija 10
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbian-rowing.org.rs
Web: www.serbian-rowing.org.rs
Tel: +381 11 3541 395

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Šampionske titule pripale Novom Sadu i Kruševcu

U organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom... Više...

Olimpijci zaštitna lica kompanije Merkator S

Zlatni sponzor olimpijskog tima Srbije, kompanija Merkator, predstavila je olimpijce Srbije koji... Više...

Novak Đoković i Ivica Dačić dobitnici specijalnog priznanja Sportskog saveza Srbije

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobednik tri gren slem turnira ove godine i vlasnik ukupno... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed