Šampionske titule pripale Novom Sadu i Kruševcu

Beograd, 01. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Šampionske titule pripale Novom Sadu i Kruševcu

U organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku grada Kruševca, u nedelju 29. aprila u sportskoj dvorani VMN – Krstić u Kruševcu odigrano je drugo (finalno) kolo ligaškog takmičenja u badmintonu za muške i ženske timove.

U organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku grada Kruševca, u nedelju 29. aprila u sportskoj dvorani VMN – Krstić u Kruševcu odigrano je drugo (finalno) kolo ligaškog takmičenja u badmintonu za muške i ženske timove.

Nakon međusobno odigranih mečeva u okviru regija sever i jug, badminton klubovi odn. timovi severne regije BK Novi Sad, BK Heliantus – NS, BK Beograd 1 i BK Beograd 2, odigrali su preostale mečeve sa timovima regije jug BK Clear – BG, BK Ekstaza – Latković, BK Dinamo – Pančevo, BK Ravens – KG i BK Zmajevi – KŠ. Kod žena su rekete ukrstili BK Novi Sad i BK Beograd sa BK Clear – BG, BK Ravens – KG i BK Zmajevi – KŠ. Veoma kvalitetni i neizvesni mečevi obeležili su i ovo nacionalno ekipno prvenstvo.

Novosađanke su odbranile šampionsku titulu. U drugom takmičarskom kolu, članice BK Novi Sad, među kojima su Milica Simić i Sandra Halilović, aktuelne državne prvakinje, su u finalnom meču pobedile rezultatom 3:2 vicešampionsku mladu žensku ekipu Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca. Bronzanim odličjem su se okitile takmičarke Badminton kluba Ravens KG. Četvrto i peto mesto su osvojili BK Clear iz Beograda i BK Beograd dok su se na začelju našli BK Heliantus iz Novog Sada i Sekcija ‘’J.J. Zmaj’’ iz Kovina.

Kod muškaraca je bilo znatno neizvesnije. Iako su u finalno kolo neporaženi ušli klubovi iz Beograda i Kruševca, do samom kraja drugog takmičarskog dana ovogodišnje lige je bio nepoznat poredak prva četiri tima. U iscrpljujućim mečevima koji su odlučivali o konačnom plasmanu, BK Novi Sad je izgubio od BK Zmajevi – KŠ rezultatom 3:2, BK Ravens – KG je savladao BK Beograd istim rezultatom, BK Novi Sad je nadigrao BK Ravens – KG sa 4:1 dok su domaćini istim rezultatom protiv Beograda došli do šampionske titule. BK Beograd, BK Novi Sad i BK Ravens – KG su prvenstvo zavšili sa šest pobeda i dva poraza. Na osnovu rezultata međusobnih susreta, vicešampionsko zvanje poneo je BK Beograd, bronzana medalja je otišla u Novi Sad dok je Kragujevac završio na četvrtom mestu. Peto mesto je osvojio BK Clear iz Beograda, šesto mesto je pripalo Heliantus-u iz Novog Sada. Sedmoplasirani je bio drugi tim Badminton kluba Beograd. Na pretposlednjem mestu se našao BK Dinamo iz Pančeva ispred Badminton kluba Ekstaza iz Latkovića.

Praznik rada će obeležiti brojne međunarodne aktivnosti Badminton saveza Srbije. Izuzetno bogat nacionalni i međunarodni kalendar takmičenja nastavlja se učešćem seniorske reprezentacije na Balkanijadi u Burgasu (Bugarska) i juniorskih takmičara uzrasta do 15 godina na Međunarodnom evropskom turniru u Medvodama (Slovenija). Internacionalni srpski sudija Goran Jelesijević će, u periodu od 01. do 05. maja, kao sastavni deo procesa sticanja zvanične evropske licence, pohađati zvaničan sudijski seminar koji će biti realizovan u sklopu internacionalnog turnira "Denmark International 2012".PODACI O FIRMI

Naziv: Badminton Savez Srbije
Adresa: Arčibalda Rajsa 3
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@badminton.org.rs
Web: www.badminton.org.rs
Tel: 011/305 9275

Više...

Ključne reči

badminton, sport srbija

POVEZANI SADRŽAJI

Jelesijević na korak do evropske sudijske licence

Međunarodni sudija Goran Jelesijević sa uspehom je pohađao evropski sudijski kurs koje je nedavno... Više...

Balkanska badminton federacija dodelila priznanje nacionalnom savezu

Na upravo završenom Balkanskom prvenstvu za seniore u Burgasu (Bugarska), srpski badminton su predstavljali:... Više...

U Beogradu na prvom Svetskom kupu 800 veslača u 358 posada iz 38 zemalja

Beograd će od 3. do 6. maja biti centar svetskog veslačkog sporta, jer će na prvom Svetskom kupu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed