Novak Đoković i Ivica Dačić dobitnici specijalnog priznanja Sportskog saveza Srbije

Beograd, 15. Decembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Novak ÄokoviÄ i Ivica DaÄiÄ dobitnici specijalnog priznanja Sportskog saveza Srbije

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobednik tri gren slem turnira ove godine i vlasnik ukupno 10 titula iz 11 finala i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar untrašnjih poslova, dugo godina predsednik Sportskog saveza Srbije i potpredsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta, dobitnici su specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije za doprinost afirmaciji Srbije u svetu i razvoju sporta.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobednik tri gren slem turnira ove godine i vlasnik ukupno 10 titula iz 11 finala i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar untrašnjih poslova, dugo godina predsednik Sportskog saveza Srbije i potpredsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta, dobitnici su specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije za doprinost afirmaciji Srbije u svetu i razvoju sporta.

Priznanja su na svečanoj Skupštini Sportskog saveza Srbije u domu Narodne skupštine Srbije uručili predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i potpredsednici Dušan Dimitrijević i Velizar Đerić.

Svečanosti je prisustvovala i predsednik Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović kao i veliki broj istaknutih političkih, društveno sportskih radnika, privrednika, nekadašnjih asova i prijatelja sporta.

- Država mora da pomaže sportu i veoma važni sardnici u tome su i Sportski savez Srbije sa Olimpijskim komitetom Srbije – istakao je Ivica Dačić.- Ne smemo, posebno u vremenu ekonomske krize, da sport prepustimo stihiji tržišta  i drugim negativnim uticajima. Nema unosnije i profitabilnije oblasti od sporta, niti boljih predstavnika Srbije u svetu od sportista. Novak Đoković je takav primer, nema političara u svetu sa kojim sam razgovarao da ne zna za Novaka koji, kao i svi srpski aspovi voli svoju zemlju i predstavlja je na najbolji način. Istorija nas je naučila da ni jedna oblast ljudskog delovanja ne može da bude uspešna bez postojanja mecene, odnosno podrške jakog društva i privrede. Ne sme da nam se desi da evropska titula Crvene zvezde u fudbalu i Partizana u košarci budu pojedinačni slučajevi i blesak talentovanih  generacija i da se više nikad ne ponove. Nadam se da će i Srbija, poput naših sportista, postati vredna i i jaka.

U ime Novaka Đokovića, specijalno priznanje koje je ustanovljeno na Skupštini sportskog saveza Srbije u maju ove godine, primio je njegov otac Srđan Đoković.

U uvodnoj reči predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar istakao je da je Sportski savez Srbije najmasovnija sportska organizacija na Balkanu i kuća srpskog sporta. Naglasio je i da Srbija može da se ponosi uspesima sportista u 2011. – odbojkaši i odbojkašice su postali šampioni Evrope, kuglaši prvaci sveta, Novak Đoković je nabolji teniser sveta, strelac Andrija Zlatić je osvojio evropsko zlato i kristalni golobus za pobedu u finalu Svetskog kupa, veslači, kajakaši i vaterpolisti, atletičari, sportisti paraolimpijci... obradovali su brojnim trofejima, a veoma su masovna takmičenja đaka sportista na OSIŠOS, ali i manifestacije koje organizuju Sport za sve i Savez za sport i rekreaciju Srbije,

- Iduće godine, srpski sportisti će se takmičiti na OI u Londonu i već imamo 43 učesnika, a još 48 je u procesu kvalifikacija – rekao je Šoštar. - Od ekipnih sportova vaterpolo se kvalifikovao, nadamo se plasmanu obe odbojkaške reprezentacije i rukometaša. Bićemo dogodine domaćini značajnih tamičenja, Prvenstva Evrope u rukometu, Olimpijskih sportskih igara školske omladine Srbije u Sremskoj Mitrovici, biciklističke trke "Kroz Srbiju" i mnogih drugih i želim vam svima mnogo uspeha u radu, vrhunske rezultate i dobro zdravlje.PODACI O FIRMI

Naziv: Sportski savez Srbije
Adresa: Makedonska 28/II
Grad: Beograd 11000
e-mail: sport@eunet.rs
Web: www.serbiansport.com
Tel: +381 11 322 42 69

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

U Beogradu na prvom Svetskom kupu 800 veslača u 358 posada iz 38 zemalja

Beograd će od 3. do 6. maja biti centar svetskog veslačkog sporta, jer će na prvom Svetskom kupu... Više...

Šampionske titule pripale Novom Sadu i Kruševcu

U organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom... Više...

Sportski savez opštine Apatin dobio Majsku nagradu

Sportski savez opštine Apatin dobio je Majsku nagradu za 2010. godinu, koju najuspešnijim sportskim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed