Ispisana nova stranica istorije srpskog badmintona

Beograd, 19. April 2012. PR Objave: Saopštenje -

Ispisana nova stranica istorije srpskog badmintona

Najbolji srpski seniori: Milica Simić, Sandra Halilović, Ilija Pavlović, Igor Bjelan, Nikola Arsić i Vladimir Savić, predvođeni Milanom Barbirom, glavnim trenerom reprezentacija, nastupili su na 22. Evropskom seniorskom pojedinačnom prvenstvu koje se, u periodu od 16. do 21. aprila, održava u Karlskroni (Švedska).

Najbolji srpski seniori: Milica Simić, Sandra Halilović, Ilija Pavlović, Igor Bjelan, Nikola Arsić i Vladimir Savić, predvođeni Milanom Barbirom, glavnim trenerom reprezentacija, nastupili su na 22. Evropskom seniorskom pojedinačnom prvenstvu koje se, u periodu od 16. do 21. aprila, održava u Karlskroni (Švedska).

Naši takmičari su, brojnim nastupima i ostvarenim rezultatima na međunarodnim evropskim turnirima, uspeli da se kvalifikuju za nastup na najvećem i najznačajnijem kontinentalnom takmičenju u svim kategorijama: muškarci, žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi. Milica Simić je ispunila uslov za nastup u obe ženske i mešovitoj takmičarskoj kategoriji (singl, dubl sa Sandrom Halilović i mešoviti dubl sa Ilijom Pavlovićem), dok su, pored Ilije Pavlovića i Sandre Halilović, Igor Bjelan (singl), Nikola Arsić i Vladimir Savić (dubl) ostvarili pravo učešća u navedenim kategorijama. Žreb nije bio ni najmanje naklonjen višestrukim srpskim šampionima. U eliminacionim mečevima za plasman među najboljih 32 u pojedinačnim i konkurenciji mešovitih parova, naše igrače su dočekali višestruki osvajači evropskih medalja i potvrđeni učesnici Olimpijskih igara u Londonu. U muškim i ženskim dublovima, Nikola Arsić i Vladimir Savić odn. Milica Simioć i Sandra Halilović su ostvarili plasman među najbolja 32 evropska para.

Igor Bjelan je prvi probio led izašavši na crtu švedskom olimpijcu Henri Hurskaimen-u. U izgubljena dva seta, Bjelan je uspeo da osvoji 23 poena što je više nego zadovoljavajući rezultat. Nakon pobede nad našim najboljim takmičarem u singlu, Hurskaimen je nanizao pobede nad najboljim nemačkim i ruskim igračima i ostvario je plasman u četvrfinale. Kod dama, Milica Simić je pružila dobar otpor iskusnoj Kamili Augustin iz Poljske osvojivši 18 poena. U konkurenciji muških parova, u meču za ulazak među 16 najboljih evropskih dublova, Arsić i Savić su izgubili od šestih nosioca Adcock Chris / Ellis Andrew iz Engleske koji su viđeni na pobedničkom postolju. Naše devojke, Simićeva i Halilovićeva su, takođe, u meču koji je vodio u osminu finala, poražene od najboljeg holandskog para i nosioca broj pet na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Zbir od ukupno osvojena 22 poena u dva seta govori o dobroj igri višestrukih prvakinja Srbije protih znatno starijih i iskusnijih protivnica Jonathans i Van Dooremalen. Dobrom igrom se posebno istakao naš mešoviti par Ilija Pavlović / Milica Simić u meču protiv Luneva i Dimove iz Rusije.

"Ovo je bilo prvo veliko takmičenje naših tek stasalih seniora koje, za srpski badminton, ujedno predstavlja uvod u novi četvorogodišnji olimpijski ciklus. Iako na kontinentalnom prvenstvu naši reprezentativci nisu uspeli da pomrse račune najboljim evropskim takmičarima i ugroze osvajanje njihovih kvalifikacionih poena za OI u Londonu, svesni smo uspeha koje su najbolji srpski igrači ostvarili samim učešćem i svrstavanjem među najbolje u Evropi. Najkvalitetniju igru i najsadržajniju partiju pružio je mešoviti par Pavlović Ilija / Simić Milica u porazu od ruskog para Sergej Lunev / Evgenija Dimova, čime su najavili veliki potencijal koji bi mogao da se iskaže u vrlo bliskoj budućnosti. Bjelan, Pavlović, Arsić, Savić, Simićeva i Halilovićeva su, nastupom na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, ispisali novu stranicu istorije srpskog badmintona. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koje kontinuirano podržava rad našeg saveza." – izjavio je Milan Barbir, glavni trener reprezentacija i član UO Badminton saveza Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Badminton Savez Srbije
Adresa: Arčibalda Rajsa 3
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@badminton.org.rs
Web: www.badminton.org.rs
Tel: 011/305 9275

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kakva utakmica, kakva pobeda Bajerna i kakvo veče za Arjena Robena i navijače širom Evrope

Fudbaleri Bajerna iz Minhena postali su Evropski prvaci pošto su na Vembliju u Londonu pobedili... Više...

Novi Sad odbranio titulu u Kruševcu

Badminton klub Novi Sad odbranio je titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije za mešovite timove koje je... Više...

Na korak od medalja u tri konkurencije

Badminton reprezentacija Srbije od 5. do 7. Aprila u Turskoj učestvovala na Balkanskom prvenstvu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed