Uspešni seminari "Planom do forme" u Novom Sadu

Novi Sad, 23. Novembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Uspešni seminari "Planom do forme" u Novom Sadu

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada u saradnji sa BS Vojvodine i firmom Pansport, organizovao je veoma uspešne seminare "Planom do forme 1 i 2", koje su, u dva dana, pratila 32 trenera iz Hrvatske, BiH i Srbije (Jagodina, Valjevo, Beograd, Sombor i Novi Sad).

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada u saradnji sa  BS Vojvodine i firmom Pansport, organizovao je veoma uspešne seminare "Planom do forme 1 i 2", koje su, u dva dana, pratila 32 trenera iz Hrvatske, BiH i Srbije (Jagodina, Valjevo, Beograd, Sombor i Novi Sad).

- Veoma smo zadovoljni odzivom, posebno drugog dana, kada je održana i radionica koji je vodio Tibor Tarjan, biciklistički trener i u kojoj su aktivno sudelovali polaznici – istakla je predsednik BK Elit Eva Hatala, profesor, naša najuspešnija biciklistkinja svih vremena koja je otvorila seminare i pozdravila učesnike i goste. – Još jednom se pokazalo da naši treneri vole da čuju šta ima novog u struci i da razmene iskustva a za to, između ostalog, i služe ovakva okupljanja.

Prvi deo seminara "Planom do forme", bio je repriza seminara održanog u proleće. Teme su bile "Planiranje biciklističke sezone", "Fiziologija srčane frekfencije", "Dopunska ishrana", "Razni aspekti pristupa izdradi godišnjeg plana" i "Zašto UCI licenca amaterima". Predavači su bili Monika Belanović diplomirani trener fitnesa, Tibor Tarjan biciklistički trener i Nebojša Subić nacionalni komesar UCI.

Drugi deo seminara, koji je inače bio planiran da se održi u aprilu pa je odložen, obuhvatio je nekoliko veoma interesantnih oblasti. Profesor dr Franja Fratrić, koji je i vrhunski trener u triatlonu, govorio je na temu "Laktati u trenažnom procesu". Istakao je, između ostalog da je vema važno pratiti kiselost krvi kod takmičara koja se meri laktatima i da vrhunski treneri pažljivim planiranjem treninga mogu da odlože ovu pojavu. U drugom delu bilo je reči i o anaerobnom alaktatnom energetskom sistemu, anaerobnom laktatnom energetskom sistemu i aerobnom energetskom sistemu gde se intenzitet vezuje za maksimalnu potrošnju kiseonika i koji je posebno značajan u biciklizmu. Na kraju, ukazao je na ogromnu važnost kvalitetnog, brzog i uspešnog oporavka sportista posle velikih napora kao i o određivanju anaerobnog i aerobnog praga kao važnih pokazatelja u sistemu treninga.

Predstavljena je i knjiga "Dijagnostika treniranosti sportista" autora Nenada Sudarova i Franje Fratrića.

Na temu "Sportska ishrana" govorila je Monika Belanović ukazavši između ostalog i na pojavu "dobrih" i "loših" masti i da su dobre masti, uz ugljene hidrate najbolji izvor energije u biciklističkom sportu. Dala je i konkretne primere kako treba da izgledaju kvalitetni i dobro izbalansirani obroci, naglasivši, posebno, da je za dobru ishranu i sportista i rekreativaca najvažnija – umerenost.

Tibor Tarjan vodio je radionice sa temom "Izrada plana za poslednjih osam mikrociklusa do glavnog takmičenja" u koje su se, sa velikim entuzijazmom i voljom, uključili i svi polaznici.

Seminarima su prisustvovali i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov kao i predstavnici BS Vojvodine.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Elite
Adresa: Miše Dimitrijevića 6/a
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: t2tarjan@gmail.com
Tel: 381 (0)21 542 281
Kontakt osoba:
Ime: Tibor Tarjan
Funkcija:
Tel: 381 (0)21 542 281
e-mail: t2tarjan@gmail.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Pobednici Školske lige Novog Sada u biciklizmu

Stefan Galović iz OŠ "Jovan Dučić", Milan Tomin, Aleks i Antonija Cverdelj (svi OŠ "Đura Daničić")... Više...

BK Novi Sad darovao bicikl đacima OŠ Dostiej Obradović u Novom Sadu

Biciklistički klub "Novi Sad" dodelio je, na prigodnoj svečanosti, bicikl predstavnicma Osnovne... Više...

Biciklističkim trenerima nikad dosta znanja

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada organizovao je veoma uspešan seminar za trenere i druge stručnjake... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed