Žolt Der obezbedio pobedu u generalnom plasmanu u Ligi Srbiji

Beograd, 18. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Žolt Der obezbedio pobedu u generalnom plasmanu u Ligi Srbiji

Pobedom u trci Lige Srbije u drumskom biciklizmu u Arađelovcu "Memorijal Milana Milićevića Pula" Žolt Der, reprezentativac profi ekipe Partizan Srbija, obezbedio je i trijumf u ukupnom plasmanu u kategoriji elita, jer je pod Bukuljom zaradio 90 bodova!

Pobedom u trci Lige Srbije u drumskom biciklizmu u Arađelovcu "Memorijal Milana Milićevića Pula" Žolt Der, reprezentativac profi ekipe Partizan Srbija, obezbedio je i trijumf u ukupnom plasmanu u kategoriji elita, jer je pod Bukuljom zaradio 90 bodova! Trku pre kraja (planirano je da se 24. oktobra vozi odložena trka u Nišu), Der ima 536 bodova i drugoplisarani Esad Hasanović, iako je bio drugi u Aranđelovcu, ne može da ga stigne jer ima 321 bod!

Već u ranoj fazi trke od 80 km Der i Hasanović su stekli ubedljivu prednost i sačuvali je do kraja. Treće mesto prpalo je Jovanu Zekavici, čiji je matični klub Borac iz Čačka, a član je profi tima Partizan Srbija. Der je stazu prešao za 2:02,10 časova i za 1,18 minuta pretekao Hasanovića.

U juniorskoj konkurenciji  prvo i drugo mesto pripalo je biciklistima organizatora trke, kluba Šumadija iz Aranđelovca Urošu Jovanoviću i Aleksi Veličkoviću. Treći je stigao Đorđe Stevanović iz Železničara MBN iz Niša. Jovanoviću i Veličkoviću novi bodovi nisu bili dovoljni da se  uključe u borbu za postolje na kraju Lige Srbije, jer su ubedljivu prednost sačuvali Marko Bogdanović iz Železničara MBN, Miloš Stojanović iz Metalca i Marko Danilović iz Boraca.

O pobedi u kadetskoj trci odlučivala su prvi i drugi u ukupnom plasmanu u Ligi Srbije Stefan Stefanović iz Borca i Miloš Borisavljević iz Metalca. Posle 32 km borbe, pobedio je Borisavljević u vremenu 43,28 minuta, Stefanović je stigao drugi sa 1,18 minuta zaostaka, dok je treći trku završio Marko Polumirac iz Metalca sa 2,45 minuta slabijim vremenom. Odluka o pobedniku na kraju Lige u ovoj kategoriji pašće u poslednjoj trci: Stefanović ima 661 bod, Borisavljević 631, a treći je Polumirac sa 441 bodom.

Blizu konačnog trirjumfa u Ligi Srbije je i Darko Devedžić, mlađi kadet kraljevačkog Metalca koji je trijumfovao u Aranđelovcu (47,08 minuta na stazi od 32 km) i sa 90 novih bodova ima 790 peona na vodećoj poziciji. Drugo mesto sa 52 sekunde zaostaka osvojio je Nemanja Dugalić iz Borca i zaradio je 70 bodova, sačuvavši drugu poziciju u ukupnom plasmanu sa 700 bodova. Treći je u Aranđelovcu bio Beker Korać iz Novog Pazara sa 2,06 minuta slabijim vremenom.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Žolt Der ostavio dobar utsak na Tajvanu

Srpski profesionalac Žolt Der biciklista profi ekipe Partizan Srbija, vratio se sa Tajvana gde je... Više...

Biciklisti Partizana napunili postolje na kraju Lige Srbije u kategoriji elita

Liga Srbije u drumskom biciklizmu završena je trkom u Aranđelovcu, jer je niški Železničra MBN... Više...

Žolt Der 99. na Šampionatu sveta u Melburnu

Srpski biciklista Žolt Der član profi tima Partizan Srbija zauzeo je 99. mesto na Šampionatu sveta... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed