Održana kreativna ZviZ radionica - tribina u okviru projekta Siguran zagrljaj Zemuna

Beograd-Zemun, 25. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Održana kreativna ZviZ radionica - tribina u okviru projekta Siguran zagrljaj Zemuna

U četvrtak, 23. septembra 2010. godine, u prostorijama organizacije "Prijatelji dece Zemuna" održana je kreativna ZViZ (Zagrli Voli i Zaštiti) radionica – tribina, koju je Udruženje RODITELJ organizovalo u saradnji sa organizacijom "Prijatelji dece Zemuna".

U četvrtak, 23. septembra 2010. godine, u prostorijama organizacije "Prijatelji dece Zemuna" održana je kreativna ZViZ (Zagrli Voli i Zaštiti) radionica – tribina, koju je Udruženje RODITELJ organizovalo u saradnji sa organizacijom "Prijatelji dece Zemuna".

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u okviru kampanje javnog zagovaranja "Siguran zagrljaj Zemuna" koju Udruženje RODITELJ realizuje uz podršku Balkanskog Fonda za lokalne inicijative (BCIF) i Odeljenja za internacionalni razvoj Britanske ambasade (DFID).

U ZViZ radionici – tribini aktivno su učestvovali predškolci i školarci sa svojim roditeljima, predstavnici školskih i predškolskih ustanova iz Zemuna, Doma zdravlja Zemun, Kliničko-bolničkog centra Zemun, Instituta za  zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr. Vukan Čupić", Centra za socijalni rad, predstavnica Gradske opštine Zemun, kao i predstavnici medija i organizacija civilnog društva – Prijatelji dece Zemuna, Crveni krst Zemun, udruženje "Samohrane majke Zemun", UPS!, Familia.

ZViZ radionica se odvijala kroz grupni rad, čime je istaknuta važnost saradnje i zajedničkog učešća svih subjekata – i građana, i relevenatnih službi, i predstavnika organizacija civilnog društva. Mini perfomansom – obmotavanjem grupa vunicom i povezivanjem predstavnika svih sektora, predsednica Udruženja RODITELJ, Dragana Soćanin, je na simboličan način predstavila umrežavanje institucija, a kroz razgovor o hipotetičkoj situaciji o zlostavljanju deteta, predstavnik svake institucije imao je priliku da kaže šta oni rade u slučajevima prepoznavanja ili prijavljivanja zlostavljanja i zanemarivanja dece. Karika koja je u ovom lancu osetno nedostajala bio je MUP Zemun, sa čime su se svi učesnici radionice složili i izrazili žaljenje što i taj sektor nije prisutan.

Decu, kao i sve prisutne, animirali su voditelji radionice, Peđolino i Voja Nedeljković, koji pružaju podršku kampanji "Siguran zagrljaj Zemuna". Oni su na posebno pripremljenom flip-čartu zapisivali dečje odgovore na pitanja kao što su: "Ko tebe može da zaštiti?", "Svako dete ima pravo da…", "Svako dete može da/ne mora da…" i ovi odgovori biće izloženi, zajedno sa svim ostalim dečjim radovima dobijenim u kampanji "Siguran zagrljaj Zemuna", na izložbi koju će Udruženje RODITELJ organizovati u novembru mesecu.

Cilj kampanje "Siguran zagraljaj Zemuna" je da podstakne pre svega GO Zemun da u okviru svojih odeljenja oformi posebno radno telo koje će umrežiti sve institucije u opštini Zemun koje se bave zaštitom dece od zlostavljanja i zanemarivanja i time da se otvori put ka sistemskoj i još efikasnijoj zaštiti dece. Aktivnostima u okviru kampanje uticaće se i na podizanje svesti građana o prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja dece, ali i o građanskoj odgovornosti u slučaju potrebe za reagovanjem. Predlog za formiranje koordinacionog opštinskog međusektorskog tela biće podnet u formi građanske inicijative sa 3 000 potpisa Skupštini opštine Zemun.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom... Više...

Otvaranje Centra za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

U sredu 24. aprila 2013. godine u 15:00 časova otvoriće se još jedna lokacija Centra za podršku... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed