Održana Manifestacija Prijatelji bebama od prvog trenutka

Beograd-Zemun, 09. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

Održana Manifestacija Prijatelji bebama od prvog trenutka

Udruženje RODITELJ jučerašnjom manifestacijom na Zemunskom keju, uz prisustvo velikog broja roditelja, dece i zdravstvenih radnika, obeležilo je peti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Udruženje RODITELJ jučerašnjom manifestacijom na Zemunskom keju, uz prisustvo velikog broja roditelja, dece i zdravstvenih radnika, obeležilo je peti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Svi koji podržavaju dojenje imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

U okviru aktivnosti posvećenih obeležavanju Svetske nedelje dojenja, Udruženje RODITELJ ove godine je po prvi put organizovalo i obuku vršnjačke savetnice za dojenje. Vršnjačka savetovališta za dojenje postoje u velikom broju zemalja sveta, a u okviru njih, mame koje imaju praktično iskustvo sa dojenjem pružaju savete i podršku mamama koje se sa problemima i nedoumicama vezanim za dojenje po prvi put susreću.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebne nagrade po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ, dodeljene su okviru nagradnog konkursa "Torba puna želja".

Manifestacija je održana uz podršku Gradskog sekretarijata za zdravstvo i pokroviteljstvo Gradske opštine Zemun, a pridružila se i Rosa voda koja je podržala osnivanje i razvoj prve Banke humanog mleka u Srbiji i region.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta pod okriljem. Svetske alijanse za zaštitu, promociju i podršku dojenja. Ovogodišnja akcija Udruženja Roditelj promoviše program "10 koraka do uspešnog dojenja na baby friendly način" sa ciljem izgradnje svesti o načinima podrške dojenju, kako od strane institucija zdravstvenog sistema, tako i zajednice na nacionalnom i globalnom nivou.

Ovogodišnje aktivnosti posvećene obležavanju Svetske nedelje dojenja podržali su i: sponzor vršnjačkog savetovališta za dojenje Oktal Pharma, sponzor Life medic, prijatelji Nedelje dojenja Chicco, Beli put, DM Drogery Market, Aksa Baby Planeta, Beluga, Dexyco, Life medic, Igraonica Tehnokids, i medijski pokrovitelji RTV Studio B i Radio S.

Udruženje RODITELJ  je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem pružanja informacija i podrške roditeljima i budućim roditeljima u Srbiji u svim sferama u vezi sa roditeljstvom. Kao takvo, ono je PRVO i JEDINO udruženje u zemlji koje se na sveobuhvatan način bavi roditeljima i decom. Mrežu Udruženja čine njene jedinice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu i Kragujevcu.
Aktivnosti Udruženja su brojne – od problematike planiranja porodice i brige o deci, do pravnih saveta i inicijativa kao i humanitarnih akcija. Udruženje RODITELJ u ovom trenutku čini preko 150 članova iz zemlje i sveta, uključenih u različite aktivnosti i projekte.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom... Više...

Otvaranje Centra za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

U sredu 24. aprila 2013. godine u 15:00 časova otvoriće se još jedna lokacija Centra za podršku... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed