Novi super-sportski pneumatik Dunlop SportSmart2 Max za izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje

Beograd, 19. Decembar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Novi super-sportski pneumatik Dunlop SportSmart2 Max za izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje

Najnoviji Dunlopov pneumatik SportSmart2 Max donosi primetna poboljšanja na području pređenih kilometara i performansi na mokrom putu, dok istovremeno omogućava izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje motocikla. Dunlop je objavio dolazak najnovijeg super-sportskog pneumatika SportSmart2 Max za motocikle kojeg odlikuju vrhunske performanse pri vožnji na putu, a odlično se ponaša i na trkačkoj stazi.

Najnoviji Dunlopov pneumatik SportSmart2 Max donosi primetna poboljšanja na području pređenih kilometara i performansi na mokrom putu, dok istovremeno omogućava izvanrednu vodljivost i precizno upravljanje motocikla.

Dunlop je objavio dolazak najnovijeg super-sportskog pneumatika SportSmart2 Max za motocikle kojeg odlikuju vrhunske performanse pri vožnji na putu, a odlično se ponaša i na trkačkoj stazi. U njegovom razvoju Dunlop je koristio znanje dobijeno pobedama na svetskim prvenstvima Endurance i iskustvo stečeno u razvoju revolucionarnog sportsko-turnog pneumatika RoadSmart III.

Evropska razvojna ekipa Dunlopa je pri razvoju pneumatika SportSmart2 Max postavila sebi izvanredno visoke ciljeve - da održi vrhunsko prianjanje njegovog prethodnika SportSmart2, a istovremeno da podigne nivo vodljivosti i odziva na put i smanji habanje. Da bi sve to postigao, Dunlop se u razvoju skoncentrisao na četiri područja koja u nastavku predstavljamo.

1.    Pojasevi od rejona i konstrukcija prednjeg pneumatika sa neprekidnim omotačem od aramida (JLB)
Znanjem dobijenim na RoadSmart III Dunlop je za prednji pneumatik razvio potpuno novu konstrukciju kojom je postigao trajne visoke performanse i kraće vreme zagrevanja. Navedenom konstrukcijom smanjuju se deformacije pneumatika u vožnji velikom brzinom izazvane centrifugalnim silama, naročito kad je točak pod nagibom. Osim toga, kako to na internom testiranju pokazuje poređenje SportSmart2 Max sa njegovim prethodnikom Dunlop SportSmart2, povećana je izdržljivost prednjeg pneumatika za impresivnih 25%. Pored toga, Dunlopovi inženjeri su težili da razviju pneumatik optimalnih performansi i na niskim temperaturama. Nova konstrukcija nudi motociklistima visok nivo poverenja kako u vožnji po putu tako i pri povremenom korišćenju na trkačkoj stazi.

2.    Usavršen oblik i bočni zid prednjeg pneumatika
Dunlop je kod pneumatika SportSmart2 Max želeo još više da poboljša vodljivost njegovog prethodnika, zato ga je opremio novim oblikom profila. On omogućava lakšu vodljivost i bolji odziv pri ulasku u krivine, a pri kočenju u krivini smanjuje tendenciju dizanja prednjeg dela motocikla. Najnoviji super-sportski pneumatik može da se pohvali i usavršenim bočnim zidom sa stepenastim rubom koji omogućava veću pouzdanost pri vožnji čak i pod najvećim nagibom.

3.    Smeša od tri polimera i silike
Da bi poboljšao performanse na mokroj i istovremeno očuvao odlično prianjanje na suvoj podlozi, Dunlop je razvio specijalnu smešu koja po mokrom i hladnom vremenu obezbeđuje veću površinu naleganja, a time i maksimalno prianjanje. Poređenja u okviru Dunlopovog internog testiranja su pokazala da novi SportSmart2 Max u poređenju sa svojim prethodnikom ima za 4% bolje prianjanje na mokroj podlozi.

4.    Zadnji pneumatik opremljen tehnologijom Multi-Tread
Motocikli opremljeni pneumaticima Dunlop su od 1994. godine pobedili na 16 svetskih prvenstava, pri čemu je važnu ulogu na prvom mestu odigrala tehnologija Multi-Tread kojom su bili opremljeni zadnji pneumatici. Tako SportSmart2 Max može da se pohvali izdržljivom smešom u centralnom području i smešom za čvrsto prianjanje na ramenom području, što mu obezbeđuje ravnomerno habanje i trajnije performanse na putu.

SportSmart2 Max, koji će biti u prodaji od februara, predstavlja novi temelj Dunlopovog obimnog portfolija super-sportskih pneumatika. Osim toga, Dunlop će u januaru svojoj ponudi dodati i novi pneumatik GP Racer D212 za trkačke staze, i time već najavljuje najnoviju i inovativnu ponudu u segmentu super-sportskih pneumatika.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje odlikuje certifikat "Družini prijazno podjetje" i koje je ove godine četvrti put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 66 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 49 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Pneumatik Dunlop Winter Sport 5 je pobednik na testu zimskih pneumatika revije Auto Bild

Dunlopov zimski pneumatik Winter Sport 5 je pobednik na testu zimskih pneumatika ugledne nemačke... Više...

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Novi letnji SUV pneumatici Goodyear i Dunlop

Ove godine zimski uslovi na putevima trajali su duže nego inače, stoga se vozači još uvek nisu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed