MBA program ključan za razumevanje biznisa - Intervju sa Majom Pešić (Coca-Cola Hellenic)

Beograd, 14. Juni 2016. PR Objave: Intervju -

MBA program kljuÄan za razumevanje biznisa - Intervju sa Majom PeÅ¡iÄ (Coca-Cola Hellenic)

Maja Pešić, svoje bogato iskustvo iz oblasti HR-a, upotpunila je radom u kompaniji Coca-Cola Hellenic, a potrebu za boljim razumevanjem biznisa dobila je nakon par godina praktičnog radnog iskustva. Navodi da je za razumevanje, nebitno kojim poslom se bavite, potrebno poznavanje celokupnog biznisa. U ovom trenutku ima potpuno drugačiji pogled na formalno obrazovanje, zahvaljujući MBA studijama COTRUGLI poslovne škole, i toplo ih preporučuje budućim polaznicima.

Maja Pešić, svoje bogato iskustvo iz oblasti HR-a, upotpunila je radom u kompaniji Coca-Cola Hellenic, a potrebu za boljim razumevanjem biznisa dobila je nakon par godina praktičnog radnog iskustva. Navodi da je za razumevanje, nebitno kojim poslom se bavite, potrebno poznavanje celokupnog biznisa.
U ovom trenutku ima potpuno drugačiji pogled na formalno obrazovanje, zahvaljujući MBA studijama COTRUGLI poslovne škole, i toplo ih preporučuje budućim polaznicima.


1. Šta je presudilo da upišete MBA program?

Potreba za boljim razumevanjem biznisa nakon par godina praktičnog radnog iskustva. U ovom trenutku imam potpuno drugačiji pogled na formalno obrazovanje i mislim da je efekat MBA studija mnogo veći kada sve stvari o kojima slušate na predavanjima možete da povežete sa praksom i svakodnevnim izazovima sa kojima se susrećete u biznisu.
COTRUGLI MBA program sam odabrala zbog preporuka alumnija koje poznajem, a koji su jako zadovoljni stečenim znanjem i iskustvom..

2. Da li ste imali određena očekivanja od MBA programa? Uzimajući u obzir to da je program u toku, da li su neka očekivanja već ispunjena?

Naravno, imala sam očekivanja. S obzirom da je prošla tek trećina programa, rano mi je da govorim o ispunjenosti ili neispunjenosti očekivanja. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da su očekivanja u vezi networking-a i saradnje sa različitim ljudima u potpunosti ispunjena i da to škola veoma podržava.

3. Koji predmet biste izdvojili kao najinteresantniji i najkorisniji?

Svaki predmet je interesantan na svoj način, nosi neku svoju energiju, znanje i uvezanost u ceo program. Od predmeta koje smo do sada prošli, meni lično je najkorisniji Finansijsko i upravljačko računovodstvo (oblast sa kojom sam se najmanje susretala).

4. Kakve su mogućnosti networkinga sa ostalim polaznicima škole?

Mogućnosti za networking su sjajne. Kao što sam napomenula, networking je nešto u šta škola jako puno ulaže i neguje. To se primećuje kroz način na koji su predavanja i ispiti organizovani, kao i kroz neformalne aktivnosti koje škola organizuje.

5. Da li se i na koji način MBA pokazao kao koristan u poslu kojim se bavite?

Kada radite u FMCG industriji, i uzmete u obzir brzinu promena na tržištu, lako je zaključiti da takav biznis od svih zaposlenih očekuje da jednako budu brzi i prilagodljivi promenama, da razumeju preduzete akcije, da ih vode, kao i da razumeju uticaj koji svaka odluka ima. U potpunosti morate da shvatite srž biznisa, nebitno da li radite u prodaji, HR-u, finansijama, logistici ili nekom drugom sektoru. Za to razumevanje je, pored iskustva, neophodno i sveobuhvatno znanje koje MBA pruža, kao i želja za učenjem.

6. Šta biste savetovali kolegama koji će ove godine konkurisati za MBA program?

Just relax and enjoy the ride!PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Kakav si kao dete, takav će ti uglavnom biti i život!

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst... Više...

Kako da stigneš tamo gde si pošao?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Kako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed