Kako da stigneš tamo gde si pošao?

Beograd, 20. Februar 2017. PR Objave: Obaveštenje -

Kako da stigneš tamo gde si pošao?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Kako da stigneš tamo gde si pošao? Ako ti je entuzijazam na kraju januara splasnuo kao ispumpani balon, onda će ti ovaj tekst pomoći da se vratiš u kolosek. Sa dolaskom februara vreme je da istini pogledamo u oči i odgovorimo na pitanje koliko smo zaista od novogodišnje noći krenuli da radimo na ostvarivanju svojih željenih rezultata. Hajde da zajedno odgovorimo na par pitanja.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst:

Kako da stigneš tamo gde si pošao?

Ako ti je entuzijazam na kraju januara splasnuo kao ispumpani balon, onda će ti ovaj tekst pomoći da se vratiš u kolosek. Sa dolaskom februara vreme je da istini pogledamo u oči i odgovorimo na pitanje koliko smo zaista od novogodišnje noći krenuli da radimo na ostvarivanju svojih željenih rezultata. Hajde da zajedno odgovorimo na par pitanja.

Koliko smo zapravo istinski radili na svemu onom što smo zacrtali da ostvarimo u 2017, a koliko smo nalazi opravdanja? Koliko smo od januara prEživljavali, a koliko prOživljavali svoj život? Koliko smo toga odradili, a koliko odlagali? Uzmi papir i olovku i počni da iskreno odgovaraš kako bi što pre povratio snagu da kreiraš ovu godinu po svojoj meri.

Hajde da prvo porazmislimo o tome kako postavljamo prioritete. Pogledajmo sve one izbore koje svesno i nesvesno pravimo – od onih kada je ishrana i trening u pitanju, pa preko organizacije vremena, unutrašnje motivacije i samodiscipline. Svi znamo da je izvor energije za telo zdrava hrana i fizička aktivnost, a izvor energije za dušu rad na sebi, pisanje, čitanje pomaganje drugima, ali koliko zaista to na dnevnom nivou sve praktikujemo? Odgovaranjem na ova pitanja doćićemo do svih rupa u našem sistemu i organizaciji vremena i moćićemo da ih zakrpimo.

NEMAŠ VREMENA ILI TI TO SAMO NIJE PRIORITET?

Drugarica mi često kaže kako nema vremena da se svaki dan bavi blogom, iako želi da od bloga živi. Na to sam je pitala: Nemaš vremena ili ti nije prioritet? Kao objašnjenje (čitaj: izgovor) navela da joj trenutni posao, viđanje sa prijateljima, gradski prevoz, kupovina namirnica, pripremanje hrane i sređivanje stana pojedu ceo jedan dan. I tako svaki dan. Nešto mi je tu bilo sumljivo, jer baš kao i ona i ja imam prijatelje, kupujem i pripremam svoju hranu, a na sve to imam i klijente sa kojima se redovno čujem i radim, svaki dan treniram i vodim svoj blog.

Jedna od razlika je ta što ja ustajem u 6 ujutru, unapred isplaniram dan, pa stignem da treniram, doručkujem i natenane popijem kafu, a ona ustaje u 9, nema jasan plan, pa onda juri, žuri i paniči kako nema vremena. U svom tom ludilu od njenog žurenja, produktivnost joj znatno opada, postaje anksiozna i na kraju radije bira da izbleji s nekim na trećoj kafi da bi smirila živce, jer nema koncentraciju da kvalitetno odradi obaveze vezane za blog. Tako odjednom te glupe kafe uzimaju prioritet njenoj želji da živi od bloga, pa se na kafenisanje nadovezuje posao, spavanje, sređivanje stana, serije i začarani krug se nastavlja. Ona sama svaki dan (nesvesno) postavlja svoju listu prioriteta, baš kao i svako od nas.

DA LI TI BIRAŠ SVOJE PRIORITETE ILI ONI BIRAJU TEBE?
Zapamtite: Vaše akciju pokazuju vaše prioritete, a ne vaše reči!

Sedi sada sam sa sobom i popričaj iskreno, kao što bi sa najboljim prijateljem. Zapiši na šta trošiš svoj dan, a na šta trošiš svoj novac. To će ti puno pomoći da sagledaš realnu sliku i vidiš zašto nisi tu gde si želeo da budeš kada si pisao svoju novogodišnju listu odluka.

DA LI KREIRAŠ ILI KOZUMIRAŠ?

Za sve nas koji se bavimo kreativnim radom, posebno pisanjem i blogovanjem, važno je da s vremena na vreme postavimo sebi pitanje: Da li kreiraš nove sadržaje ili konzumiraš tuđe? Konzumirajući tuđe sadržaje kroz Facebook feed, blogove i slično ti konzumiraš tuđe živote, umesto da radiš punom parom na kreiranju svog. Naravno da treba prikupljati inspiraciju, biti u toku, pratiti i čitati kolege blogere, domaće i strane, ali nikako ne treba dozvoliti da čitanje tuđeg sadržaja preuzme primat nad kreiranjem sopstvenog, jer onda gubiš svoj lični glas i autentičnost, i spontano i nesvesno preuzimaš tuđe boje kojima bojiš svoj tekst tako da on ispada neautentičan.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jovanamiljanovic.com/2017/01/prioritetiPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed