So stvara preduslove za najteže bolesti?

Banja Luka, 24. Juli 2015. PR Objave: Saopštenje -

So stvara preduslove za najteže bolesti?

Postoje suprotstavljene strane kada se govori o štetnosti soli po ljudski organizam. Protivnici je svrstavaju u jednu od tri bele smrti, pored šećera i brašna. Direktor Instituta Vinis, šef projekta "Hrana je lijek" i autor knjige "Liječenje hranom" Slavko Crnić kaže da se so teško izlučuje iz organizma i stvara preduslove za najteže bolesti.

Postoje suprotstavljene strane kada se govori o štetnosti soli po ljudski organizam. Protivnici je svrstavaju  u  jednu od tri bele smrti, pored šećera i brašna. Direktor Instituta Vinis, šef projekta "Hrana je lijek" i autor knjige "Liječenje hranom" Slavko Crnić  kaže da se so teško  izlučuje iz organizma i stvara preduslove za najteže bolesti. On naglašava da umesto soli treba koristiti začinske biljke samlevene u prah. Dodavanjem Vinis začina se smanjuje potreba za solju i pojačava prirodni ukus hrane.

So loša navika ili potreba?

- Ni jedan molekul soli nam ništa dobro ne može doneti. Najčešće je najveći uzrok povećanja kiselosti organizma, a to je podloga za sve izazivače bolesti i za sve viruse, bakterije, gljivice i parazite - ističe Slavko Crnić. U sirovom povrću, semenkama, žitaricama i voću su izbalansirani svi minerali koji su nam potrebni. So je navika i ona prikriva loše ukuse i mirise hrane. - Mi preporučujemo da se so polako smanjuje do nivoa da nam se i ne traži. Tada ćemo osetiti ukus proizvoda koje jedemo, a ne samo jak ukus soli -  navodi direktor Vinis-a. Začin ovog Instituta ima ispod 1% soli. Namenjen je svima, bolesnima i zdravima, deci i odraslima. Začin je dobio Zlatnu medalju na sajmu inovacija. Ova mešavina može se dodati u čorbu, pečeno povrće, salatu ili bilo koje drugo jelo. Vinis začin sadrži peršun, celer, bundevin protein, đumbir, kurkumu, origano, majčinu dušicu, biljno mleko, beli luk, vlašac, klinčić, ruzmarin, so, biber i terapijsku ljutu papriku.

Recept za presnu čorbu Instituta Vinis:

U blenderu usitniti tikvice, bundevu, kupus, paradajz, papriku, krastavac, šargarepu i „lisnato povrće" (spanać, zelena salata, blitva itd.), dodati 3 supene kašike začina, 0,5 dl ulja (hladno ceđeno ulje po izboru), vode po potrebi i do željene gustine, potom sve  dobro izmiksati. Ovo je recept za 3 l nekuvane čorbe, odnosno 11-15 obroka.

Pakovanje: 200 g

Za više informacija posetite www.vinisbg.com ili www.vinisbl.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Institut Vinis
Adresa: Cara Lazara 41
Grad: Banja Luka 78000
e-mail: zelenestaze@blic.net
Web: www.vinisbl.com
Tel: +387 51924 849
Kontakt osoba:
Ime: Slavko Crnić
Funkcija: vlasnik
Tel: +387 65 495228
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Mix Vegetables za zdrave i ukusne zalogaje

Kuhinja je mesto gde, uz prave sastojke, mašta postaje stvarnost. Na tom mestu, potrebno je voditi... Više...

Kompanija "Aleva" pridružila se Uskršnjoj humanitarnoj akciji - ZDRAVI OBROCI ZA DECU IZ ZVEČANSKE

Štićenici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj dobili su poklon pakete proizvoda... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed