Isplata zarada zaposlenih od 1. januara 2014. godine

Beograd, 04. Decembar 2013. PR Objave: Saopštenje -

Isplata zarada zaposlenih od  1.  januara 2014. godine

Poslovna Akademija Privredne Komore i konsultantska kuća Global Consulting & Marketing u saradnji sa regionalnim Privrednim komorama će počevši od 1. decembra 2013. godine organizovati niz obuka u svim gradovima u Srbiji. Povod je nova zakonska obaveza za sve poslodavce u Republici Srbiji koja stupa na snagu od 1. januara 2014. godine, a u vezi sa obaveznim podnošenjem elektronske pojedinačne poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) putem portala Poreske Uprave.

Na koji način će poslodavci u Republici Srbiji posle Nove Godine isplaćivati zarade zaposlenima

Poslovna Akademija Privredne Komore i konsultantska kuća Global Consulting & Marketing u saradnji sa regionalnim Privrednim komorama će počevši od 1. decembra 2013. godine organizovati niz obuka u svim gradovima u Srbiji. Povod je nova zakonska obaveza za sve poslodavce u Republici Srbiji koja stupa na snagu od 1. januara 2014. godine, a u vezi sa obaveznim podnošenjem elektronske pojedinačne poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) putem portala Poreske Uprave i korišćenje novog sistema objedinjene naplate.

Od 1. januara 2014. godine sve poslodavce u Republici Srbiji očekuje nova zakonska obaveza u vidu obaveznog podnošenja elektronske Pojedinačne poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) putem portal Poreske Uprave i korišćenje novog Sistema objedinjene naplate. (Sl. glasnik RS, br. 47/2013 od 29.05.2013. godine)
Ova nova zakonska obaveza nameće niz ozbiljnih i važnih pitanja koja se odnose na osposobljenost i spremnost poslodavaca da je ispune. Obuka ima za cilj da pomogne ovlašćenim licima poslodavaca i knjigovodstvenih agencija da koriste novi sistem objedinjene naplate i odgovori na sva ozbiljna i važna pitanja u vezi ove nove zakonske obaveze, kao što su:

  • Poznavanje podzakonskih akata koji propisuju postupanje u ovoj poreskoj oblasti
  • Obučenost i spremnost za novi način obračuna zarada, poreza i doprinosa po odbitku
  • Kako se formiraju i popunjavaju nove poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku
  • Osnovni preduslovi potrebni za elektronsko podnošenje poreskih prijava i vršenje elektronskog plaćanja
  • Kako se koristi novi sistem objedinjene naplate preko portala Poreske Uprave

Ovo je samo jedan deo pitanja i dilema koje se postavljaju pred poreske obveznike i koje je neophodno rešiti kao osnovni preduslov za ispunjavanje ove zakonske obaveze koja stupa na snagu od početka sledeće godine.

Kako bi ih što bolje osposobili i pomogli poslodavcima da uspešno ispune svoje nove zakonske obaveze, predavači na ovim obukama će biti eminentni stručnjaci iz oblasti poreza i elektronskog poslovanja Dr Dejan Vidojević i Zoran Bajatović, koji su kroz svoje prethodno dugogodišnje angažovanje u Poreskoj Upravi učestvovali i rukovodili svim velikim projektima uspostavljanja poreskog sistema i poreskog informacionog sistema u Republici Srbiji.

Nakon uspešno savladane obuke, svi učesnici će dobiti validne sertifikate (diplome), kao potvrdu da su obučeni i osposobljeni za elektronsko poslovanje sa Poreskom Upravom u oblasti poreza i doprinosa po odbitku.

Imajući u vidu potrebe poslodavaca i razumevanja da je usvajanje i primena novih zakonskih obaveza proces, za sve učesnike obuka, obezbeđena je besplatna podrška i konsultacije u trajanju od tri meseca nakon završene obuke kako bi što efikasnije i u okvirima zakonskih rokova ispunili svoju obavezu.

Detaljne informacije o obuci, cenama i popustima, kao i vrednim poklonima za sve prijavljene učesnike, možete pronaći na sajtu konsultantske kuće Global Consulting & Marketing preko sledeće adrese:

Obuka za poslodavce i računovodstvene agencijePODACI O FIRMI

Naziv: Global Consulting & Marketing
Adresa: Njegoševa 54/1
Grad: Beograd 11001
e-mail: office@globalcm.biz
Web: www.GlobalCM.biz
Tel: 011 / 344-94-11

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

PutujSigurno.rs staje na kraj prevarama turističkih agencija

PutujSigurno.rs - jedini portal sa iskrenim iskustvima putnika i mogućnošću ocenjivanja rada turističkih... Više...

Worldcom PR Group-najveća svetska grupacija nezavisnih agencija za odnose s javnošću "bogatija" za četiri nove članice

Worldcom PR Group, najveća svetska grupacija nezavisnih agencija za odnose s javnošću, protekle... Više...

Tokom protekle dve godine više od 5000 ljudi prošlo obuku iz oblasti intelektualne svojine

Povodom završetka nacionalnog projekta "Podrška osnivanju Edukativno-informativnog centra Zavoda... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed