Jaje do jajeta - za osmeh i zdravlje deteta

Beograd, 29. April 2013. PR Objave: Saopštenje -

Jaje do jajeta - za osmeh i zdravlje deteta

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje veliku Uskršnju akciju u svim centrima lečenja malignih oboljenja kod dece (Beograd, Novi Sad i Niš), povodom dolazećih praznika, od 26. aprila do 4. maja.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje veliku Uskršnju akciju u svim centrima lečenja malignih oboljenja kod dece (Beograd, Novi Sad i Niš), povodom dolazećih praznika, od 26. aprila do 4. maja.

Tokom akcije u Beogradu, u galeriji "Singidunum" (Knez Mihailova 40), građani će moći da kupe drvena jaja koja su oslikali brojni priznati umetnici (neka od imena su: Slobodanka Rakić Šefer, Gordana Petronjev, Vesna Marković, Mića Trnavac, Nebojša Pilipović Pilo) i poznate ličnosti (glumačka ekipa serije "Otvorena vrata" - Anica Dobra, Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović; novinari, voditelji i TV lica - Marija Kilibarda, Ivan Ivanović, Olivera Kovačević, Maja Japundža Nikolić, Vesna Dedić, Slavko Beleslin; muzičari - Tijana Dapčević, pisci - Isidora Bjelica i igrači fudbalskog kluba "Crvena zvezda" i mnogi drugi), koji su podržali akciju. Na izložbenom pultu ispred galerije, posetioci će moći da kupe drvena jaja, koja su oslikali mališani oboleli od raka. Oslikana jaja, rađena različitim tehnikama, prodavaće se po ceni od 100 do 5.000 dinara. Kupovinom jaja, građani će biti u prilici da daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i prikupljanju sredstava za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti. Procenjuje se da u Srbiji od malignih bolesti godišnje oboli oko 350 mališana, a da svake nedelje jedno dete umre. Ohrabruje, međutim, činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 70% slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči. Zbog važnosti rane dijagnostike, NURDOR se početkom godine priključio svetskoj edukativno-zdravstvenoj kampanji od opšteg društvenog značaja i, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pokrenuo akciju "Prepoznajte na vreme", sa sloganom "Rana dijagnostika – bolja prognostika".

Verujemo da je unapređenje kvaliteta lečenja i povećanje broja zdrave dece u Srbiji misija svih nas. Bilo bi nam neizmerno drago da podržite akciju!PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

Ključne reči

nurdor, uskrsnja akcija

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed