NURDOR i ove godine podržava Larinu trku

Kragujevac, 10. April 2013. PR Objave: Najava -

NURDOR i ove godine podržava Larinu trku

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), zajedno sa sportskim društvom "Jasenica", a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u subotu, 13. aprila, organizuje orijentiring takmičenje "Larina trka" u Velikom parku i Šumaricama, kod muzeja "21. oktobar", u Kragujevcu.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), zajedno sa sportskim društvom "Jasenica", a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u subotu, 13. aprila, organizuje orijentiring takmičenje "Larina trka" u Velikom parku i Šumaricama, kod muzeja "21. oktobar", u Kragujevcu. Prijavljivanje za trku je od 9 do 11 časova, dok je početak prve trke zakazan za 11.30 za školsku decu grada Kragujevca, odnosno za 13 časova - za sve ostale kategorije. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina izgubila bitku sa rakom i zauvek napustila orijentiring staze. Takmičenje je, ujedno, i pojedinačno prvenstvo Srbije u disciplini sprint.

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrav način života i očuvanje životne sredine. Trka je takmičarskog karaktera i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija, uzrasta od 12 do 65 godina, i dve kategorije elitnih takmičara, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji "Sport za sve" mogu prijaviti svi koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas. Kotizacija za ovu kategoriju iznosi 150 dinara i sav prihod od kotizacija biće upotrebljen za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja kod dece, za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

"Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 300 takmičara iz klubova širom Srbije, ali i veliki broj dece iz Kragujevca" – izrazio je uverenje u veliki odziv učesnika Milorad Stanojković iz OK "Jasenica", direktor takmičenja i dodao: "Spremili smo medalje i prigodne nagrade za tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji. Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj unapređenja i očuvanja zdravlja naše dece, ali i na značaj pružanja podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti."

Prijavljivanje se vrši onlajn (putem i-mejla info@jasenica.rs ili na linku http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php), ili pozivom na broj 060/31 63 933.PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

Ključne reči

nurdor, larina trka

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed