Besplatni kurs ITHS-a deci povodom Dana bezbednog interneta u Srbiji

Beograd-Zemun, 04. Februar 2013. PR Objave: Saopštenje -

Besplatni kurs ITHS-a deci povodom Dana bezbednog interneta u Srbiji

Svako dete koje u utorak, 5. februara, od 10 časova pa do kraja dana, poseti treći sprat TC Ušće imaće priliku da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji besplatan kurs engleskog jezika, koji dodeljuje Srednja škola za informacione tehnologije (www.iths.edu.rs), kompanije LINK group.

Svako dete koje u utorak, 5. februara, od 10 časova pa do kraja dana, poseti treći sprat TC Ušće imaće priliku da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji besplatan kurs engleskog jezika, koji dodeljuje Srednja škola za informacione tehnologije (www.iths.edu.rs), kompanije LINK group .

Na štandu Fonda B92, svi zainteresovani će tokom dana moći da, uz samo dva ili tri klika na tablet uređaje, ostave svoje podatke i "kandiduju" se za učestvovanje u nagradnoj igri, kao i da uzmu promotivni materijal ITHS-a. Srećni dobitnik/dobitnica dobiće šansu da pohađa kurs engleskog jezika iz udobne fotelje kod kuće, zahvaljujući platfomi kompanije LINK group za učenje na daljinu, koja je prilagođena da pruži 24-časovnu podršku u edukaciji, čak i onih najmlađih.

Nagradna igra je deo akcije obeležavanja svetskog Dana bezbednog interneta, koju organizuju Fond B92 i organizacija Save the Children, u saradnji sa Srednjom školom za informacione tehnologije (ITHS), a uz podršku Uprave za digitalnu agendu, Centra za bezbedni internet Srbije, uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U okviru ove akcije, biće organizovana interaktivna radionica, inspirisana temom globalne manifestacije - "Poveži se i poštuj drugog" ("Connect with Respect"). Deca i roditelji će moći da se zabavljaju, nadmeću se i poštuju jedni druge u popularnoj origami igrici "Žabice", kao i drugim tradicionalnim i virtuelnim dečjim igrama, te da usput saznaju mnogo korisnih informacija o bezbednom korišćenju interneta. Pobednik u nagradnoj igri kompanije LINK group, pohađanjem kursa engleskog jezika, koji je dostupan na onlajn platformi, imaće priliku da putem interneta uči na bezbedan način.

Kompanija LINK group, Fondacija B92 i organizacija „Save the Children” potpisale su Memorandum o saradnji na temu „Bezbednost dece na internetu” i započele rad na ovom značajnom projektu. Potpisnici Memoranduma će zajedničkim snagama raditi na postavljanju onlajn platforme za učenje na daljinu, uz čiju pomoć će profesori u osnovnim školama obučavati decu kako da bezbedno koriste internet, prepoznaju pretnje, kao i koje alate da koriste za prevenciju od potencijalnih rizika.

Da podsetimo, svetski Dan bezbednog interneta se danas proslavlja u više od 70 zemalja sveta i na 6 kontinenata. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine, u okviru projekta Evropske unije, pod nazivom Safe Borders (Bezbedne granice). U našoj zemlji se ovaj dan obeležava od 2008. godine, a zloupotrebom dece na internetu bavi se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali i MUP, koji uspešno interveniše u ovakvim slučajevima.PODACI O FIRMI

Naziv: LINK group
Adresa: Cara Dušana 34
Grad: Beograd 11080
e-mail: pr@link.co.rs
Web: www.link.co.rs
Tel: 0117856140

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Besplatno školovanje u najsavremenijoj Kembridž gimnaziji u Srbiji

Genius Mundi, Brainiac i Cambridge samo su neki od zanimljivih naziva za veoma vredne stipendije... Više...

Kako se zaštititi na internetu?

Da li ste znali da je samo u toku prošle godine broj zloupotreba na internetu uvećan za preko 90%?... Više...

Besplatna zimska škola programiranja i dizajna na ITS-u

Ovog zimskog raspusta svi srednjoškolci će besplatno moći da nauče nove stvari na nedelji programiranja... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed