Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja Građanske inicijative

Beograd, 28. Januar 2013. PR Objave: Najava -

Rezultati sedmogodiÅ¡njeg rada udruženja GraÄanske inicijative

Povodom uspešnog završetka sedmogodišnjeg projekta, Građanske inicijative pozivaju na izložbu i koktel "Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja", 29. januar 2013. godine, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljković, (Birčaninova 21, Beograd) od 12:00h.

"Rezultati sedmogodišnjeg rada udruženja", izložba i koktel održaće se 29. januara 2013. godine, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljković, (Birčaninova 21, Beograd) od 12:00h.

Građanske inicijative su sedmogodišnjim radom u okviru projekta "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim je rukovodio Institut za održive zajednice, a omogućila ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), doprinele promenama u okviru oblasti omladinske politike i razvoja civilnog društva. Saradnja sa Evropskim centrom za neprofitno pravo iz Budimpešte takođe je omogućila rezultate u određenim oblastima.

Donošenje Zakona o udruženjima i formiranje Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom su u velikoj meri doprineli boljem radu i bržem razvoju civilnog društva u Srbiji. Njihovom umrežavanju pomoglo je osnivanje Federacije nevladinih organizacija u Srbiji ali i višegodišnji rad na tome da država uspostavi jasniji pravni i finansijski okvir u kome NVO u Srbiji deluju. Razumevanju rada i strukture organizacija civilnog društva u Srbiji doprinela su i obimna istraživanja koja su Građanske inicijative sprovodile o tome kako se NVO finansiraju, u kojim oblastima deluju i kakva je percepcija javnosti o njima.

U omladinskoj politici, Građanske inicijative su učestvovale u zagovaranju za osnivanje Ministarstva omladine i sporta, pisanju Nacionalne strategije za mlade i u velikoj meri pomogle osnivanje dve najveće mreže omladinskih organizacija: Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) i Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR). Otvaranje teme dostupnosti napuštenih javnih prostora, uspostavljanje sada već tradicionalne MLADGRAD nagrade za doprinos lokalnih samouprava pobošljanju položaja mladih na lokalu i osnivanje Nacionalnog partnerstva za uvođenje preduzetničkog učenja, takođe su oblasti kojima su Građanske inicijative doprinele aktivnostima zagovaranja, umrežavanja, promocije i istraživanja.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se 29. januara 2013. od 12:00h pridruže u Centru za kulturnu dekontaminaciju na koktelu i izložbi kojom će biti predstavljeni rezultati sedmogodišnjeg projekta.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Izložba povodom obeležavanja "Nacionalnog dana bez duvana"

Povodom obeležavanja 31. januara, "Nacionalnog dana bez duvana", Institut za javno zdravlje Srbije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed