Godinu dana primene Zakona o socijalnoj zaštiti

Beograd, 23. Januar 2013. PR Objave: Najava -

Godinu dana primene Zakona o socijalnoj zaštiti

Izveštaj o stanju na terenu i rezultatima jednogodišnje primene Zakona o socijalnoj zaštiti u odnosu na decu, izbegla i interno raseljena lica, biće predstavljen na javnom slušanju u Narodnoj skupštini Republike Srbije 23. januara 2013. godine od 11 do 13 časova.

Izveštaj o stanju na terenu i rezultatima jednogodišnje primene Zakona o socijalnoj zaštiti u odnosu na decu, izbegla i interno raseljena lica, biće predstavljen na javnom slušanju u Narodnoj skupštini Republike Srbije 23. januara 2013. godine od 11 do 13 časova.

Kao deo koalicije Kontakt organizacija civilnog društva, Građanske inicijative su zajedno sa lokalnim partnerima pratile primenu Zakona o socijalnoj zaštiti u 15 gradova i opština Srbije. Na javnom slušanju diskutovaće se o informacijama prikupljenim u terenskim istraživanjima sa predstavnicima ministarstava iz oblasti socijalne zaštite, prosvete i omladine, Nacionalne službe za zapošljavanje, Tima za smanjenje siromaštva i socijalnu uključenost, ekspertima/kinjama i predstavnicima skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Prisutnima će takođe biti predstavljene i preporuke o tome kako se pružanje socijalnih usluga u odnosu na tri pomenute ranjive grupe može poboljšati.

Izveštaj o primeni Zakona o socijalnoj zaštiti sproveden je u okviru projekta "Inicijativa za praćenje socijalne politike" kog sprovodi koalicija Kontakt organizacija civilnog društva (KOCD). Nosilac projekta su Građanske inicijative, a finansijski je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške.

U skladu sa novim Zakonom o zaštiti, članice KOCD pratile su primenu ovog zakona u odnosu na 7 ugroženih grupa, koje su prepoznate u samom zakonu a obuhvataju: žene, mlade, izbeglice i raseljena lica, decu, Rome, stare i osobe sa invaliditetom.

Koalicija Kontakt organizacija civilnog društva (KOCD) postoji još od 2007. godine kada je osnovana u cilju primene Strategije za smanjenje siromaštva a njene članice su: Romski informativni centar (KOCD za pitanja Roma/kinja); Autonomni ženski centar (KOCD za pitanja žena); Grupa 484 (KOCD za pitanja izbeglica i rasljenih lica); Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom u Srbiji (KOCD za pitanja OSI); Društvo za razvoj dece i mladih "Otvoreni klub" (KOCD za pitanja dece); Snaga prijateljstva "Amity"  (KOCD za pitanja starih); Građanske inicijative (KOCD za pitanja mladih).PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed