Zlatne medalje učenicima BIS-a na takmičenju u okviru programa za mlade Nagrada Vojvode od Edinburga

Beograd, 08. Novembar 2012. PR Objave: Najava -

Zlatne medalje uÄenicima BIS-a na takmiÄenju u okviru programa za mlade Nagrada Vojvode od Edinburga

Prvi put na balkanu i prvi put u istoriji škole zlatne medalje učenicima BIS-a na takmičenju u okviru programa za mlade "Nagrada Vojvode od Edinburga"

U četvrtak 8. novembra u Belom dvoru na Dedinju održana je svečanost na kojoj su uručene medalje učenicima Britanske internacionalne škole, Smetanina broj 12, Dedinje, Beograd, koji su ostvarili najveći uspeh na Balkanu u okviru programa "Internacionalna nagrada za mlade" - "Nagrada Vojvode od Edinburga" čiji je osnivač i pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Filip od Edinburga.

Nagrada vojvode od Edinburga, čiji je jedini operater za Balkan Britanska internacionalna škola, je jedinstven internacionalni program za mlade. Sportskog je karaktera i vezan je za obuku kampovanja i preživljavanja u prirodi. Cilj programa je jačanje karaktera i ličnosti mladih. U okviru takmičenja postoje tri nivoa: bronzana, srebrna i zlatna medalja. Program je visoko cenjen u svetu i donosi značajne poene učenicima pri upisu na univerzitete širom sveta.

Zlatnu medalju osvojili su učenici: Luka Vujović, Katarina Drulović, Ivana Radojević i Ilija Vlajić
Srebrnu medalju: Ana Milojković i Tamara Cmiljić
Bronzanu medalju: Aleksandar Nikolić, Predrag Mirić, Uroš Sarić,
Ana Milojković, Isidora Popović i Tamara Rutović

Na svečanosti su govorili principal Britanske internacionalne škole magistar Aleksandra Keserović, specijalni gost, ambasador Velike Britanije Njegova Ekselencija gospodin Michael Davenport i domaćin svečanosti Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar Karađorđević.

Principal Britanske internacionalne škole magistar Aleksandra Keserović izjavila je:
"U proteklih 15 godina rada, koliko je prošlo od osnivanja škole, naši učenici su osvajali nagrade u različitim takmičenjima, ali ova nagrada je za sve nas nešto izuzetno Teško je pronaći reči kojima bih mogla da izrazim svoju radost i uzbuđenje zbog činjenice da su učenici Britanske internacionalne škole postigli izuzetan rezultata na ovako zahtevnom i važnom takmičenju. Ovo je jedan od najvećih uspeha u istoriji škole i po prvi put na Balkanu. Čestitam svima koji su učestvovali, a posebno osvajačima medalja, pre svega one najprestižnije, zlatne medalje. Ovaj uspeh će vam doneti važne bodove prilikom upisa na univerzitete širom sveta.."

Britanska internacionalna škola je osnovana 1997. godine. Zahvaljujući čvrstoj odlučnosti i entuzijazmu osnivača i kolektiva, iz godine u godinu škola je imala sve veći broj učenika, i razvijala se u prestižnu akademsku ustanovu. Danas se nalazi u dve zgrade na Dedinju i pokriva uzrast učenika od 4 do 18 godina. Ove godine, Britanska internacionalna škola je akreditovana i od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: British International School
Adresa: Smetanina 12
Grad: Beograd 11040
e-mail: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Tel: +381 11 30 66 096

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Drugi put na Balkanu i drugi put u istoriji škole - Zlatne medalje učenicima BIS-a na takmičenju u okviru programa "Nagrada Vojvode od Edinburga"

U utorak 17. marta na Kraljevskom Dvoru na Dedinju održana je svečanost na kojoj su uručene medalje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed