Drugi put na Balkanu i drugi put u istoriji škole - Zlatne medalje učenicima BIS-a na takmičenju u okviru programa "Nagrada Vojvode od Edinburga"

Beograd, 17. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Drugi put na Balkanu i drugi put u istoriji Å¡kole -  Zlatne medalje uÄenicima BIS-a na takmiÄenju u okviru programa "Nagrada Vojvode od Edinburga"

U utorak 17. marta na Kraljevskom Dvoru na Dedinju održana je svečanost na kojoj su uručene medalje učenicima Britanske internacionalne škole u Beogradu koji su ostvarili najveći uspeh na Balkanu u okviru programa „Internacionalna nagrada za mlade" - „Nagrada Vojvode od Edinburga" čiji je osnivač i pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Filip od Edinburga.

U utorak 17. marta na Kraljevskom Dvoru na Dedinju održana je svečanost na kojoj su uručene medalje učenicima Britanske internacionalne škole u Beogradu koji su ostvarili najveći uspeh na Balkanu u okviru programa „Internacionalna nagrada za mlade" - „Nagrada Vojvode od Edinburga" čiji je osnivač i pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Filip od Edinburga.

Nagrada vojvode od Edinburga, čiji je jedini operater za Balkan Britanska internacionalna škola, je jedinstven internacionalni program za mlade. Sportskog je karaktera i vezan je za obuku kampovanja i preživljavanja u prirodi. Cilj programa je jačanje karaktera i ličnosti mladih. U okviru takmičenja postoje tri nivoa: bronzana, srebrna i zlatna medalja. Program je visoko cenjen u svetu i donosi značajne poene učenicima pri upisu na univerzitete širom sveta.

Na svečanosti su govorili domaćin svečanosti Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar Karađorđević i principal Britanske internacionalne škole magistar Aleksandra Keserović.

Principal Britanske internacionalne škole magistar Aleksandra Keserović je izjavila:
„U proteklih 18 godina rada, koliko je prošlo od osnivanja škole, naši učenici su osvajali nagrade u različitim takmičenjima, ali ova nagrada je za sve nas nešto izuzetno. Teško je pronaći reči kojima bih mogla da izrazim svoju radost i uzbuđenje zbog činjenice da su učenici Britanske internacionalne škole postigli izuzetan rezultat na ovako zahtevnom i važnom takmičenju. Ovo je jedan od najvećih uspeha u istoriji škole i po drugi put na Balkanu. Čestitam svima koji su učestvovali, a posebno osvajačima medalja, pre svega one najprestižnije, zlatne medalje. Ovaj uspeh će vam doneti važne bodove prilikom upisa na univerzitete širom sveta."

Britanska internacionalna škola je osnovana 1997. godine. Zahvaljujući čvrstoj odlučnosti i entuzijazmu osnivača i kolektiva, iz godine u godinu škola je imala sve veći broj učenika, i razvijala se u prestižnu akademsku ustanovu. Danas se nalazi u dve zgrade na Dedinju i pokriva uzrast učenika od 4 do 18 godina. Britanska internacionalna škola je akreditovana i od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: British International School
Adresa: Smetanina 12
Grad: Beograd 11040
e-mail: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Tel: +381 11 30 66 096

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalni humanitarni bazar British International School subota, 18. maj, 10h - 14h, ul. Vlastimira Župana 8, Dedinje

Pozivamo vas da učestvujete na Prolećnom humanitarnom BIS bazaru kao izlagač i/ili gost. Bazar... Više...

Učenici British International School na debatnoj konferenciji u Holandiji i u poseti prestižnim univerzitetima te zemlje

BIS godinama neguje debatni klub po modelu UN. U okviru tog kluba učenici stiču veštine debatovanja... Više...

British International School ponosna na uspeh svojih učenika

Učenici BIS su ispratili još jedno uspešno okončano polugodište. Tokom prethodnih meseci vredno... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed