Mato Glušac - poslednje čudo

Beograd, 18. Oktobar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Mato GluÅ¡ac - poslednje Äudo

Knjiga koja će vas povesti na duboki i daleki put samospoznaje i samoprihvatanja

Knjiga Mato Glušac - poslednje čudo autorke Bojane Glušac, koja za osnovu svoje građe tumači lik i delo Mata Glušca, "vjetrovnjaka, oblačara, alovitog i zduhaća", zapravo prati putovanje glavne junakinje Lade, savremene mlade žene koja se vraća korenima i u staroj porodičnoj kući pronalazi svoje sopstvo, svoju suštinu. Knjiga prati lik protagonistkinje u realnosti, presecajući radnju simbolističkim opisima njenih snova, dijalozima sa davno umrlim čudesnim pretkom i poezijom koja iz Lade izlazi kroz skrivene kanale duhovnosti.

Neobična i smela struktura knjige, koja vešto kombinuje dijalog, monolog, impresionističke emotivne izlive, te poeziju i prozu, čitaoca vodi na putovanje na čijem kraju ga očekuju duboke duhovne misli autorke kroz koje progovara generacijska mudrost. Uz laganu retoriku i jednostavne rečenice, čitalac će primiti kompleksne ideje o ljubavi, ljudskom umu, borbi dobra i zla i istovremenom nepostojanju i jednog i drugog, te emocijama, egu i duhovnosti, što autorka vidi kao osnovnu snagu dela.

"Knjiga je nastala kao potreba da se u reči pretoče misli koje me prate već dugo. Oslonila sam se na porodičnu priču i knjige o Matu Glušcu, pretku kojeg i danas pamte Hercegovina i severna Crna Gora. Iz uloge psihoterapeutkinje, želela sam da dovedem u vezu psihološko i duhovno biće, jer verujem da sjedinjenje svih pojavnih oblika čoveka može da dovede do harmonije. Nadam se da sam uspela da napišem knjigu koja će u čitaocu probuditi želju za samospoznajom i koja će mu doneti mir.", rekla je Bojana Glušac, autorka knjige.
"JA SAM... Miris koji ružu stvara, Pokret što prethodi vetru..."

O autorki:
Bojana Glušac rođena je u Beogradu 1970. godine. Diplomirala je na Defektološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega se edukovala u oblasti psihodrame, specifičnog terapeutskog metoda koji ju je osposobio da razvija likove i pre nego što je počela da piše. Trenutno usavršava metod koji objedinjuje različite tehnike, a ima za cilj transformaciju i osvešćivanje uma kao osnovu za dalji duhovni razvoj.
Knjiga Mato Glušac - poslednje čudo je njen drugi roman. Prvi, pod nazivom, Šire od prostora, kraće od vremena, objavljen je 2010. godine.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predavanje "Kako do posla u 21. veku" i panel diskusija održani su za nastavnike beogradskih škola

Danas, 03. oktobra u ComTrade školi na Novom Beogradu okupili su se nastavnici, direktori i pedagozi... Više...

Predavanje na temu Kako do posla u 21. veku održano je za srednjoškolce grada Kragujevca

U petak 24. marta, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održano je predavanje na temu "Kako do posla... Više...

Škole u Aranđelovcu dobile su svoje primerke knjiga

Ekonomsko - ugostiteljska škola "Slobodan Minić" bila je domaćin na predavanju "Kako do posla... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed