Predavanje "Kako do posla u 21. veku" i panel diskusija održani su za nastavnike beogradskih škola

Beograd, 04. Oktobar 2017. PR Objave: Saopštenje -

Predavanje "Kako do posla u 21. veku" i panel diskusija održani su za nastavnike beogradskih škola

Danas, 03. oktobra u ComTrade školi na Novom Beogradu okupili su se nastavnici, direktori i pedagozi srednjih beogradskih škola, kako bi čuli predavanje Dragana Varagića na temu zapošljavanja u Srbiji. Dragan Varagić jedan je od autora knjige "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru" i u sklopu istoimenog projekta Udruženja putuje po Srbiji ne bi li pružio dodatna znanja i otvorio nove mogućnosti za srednjoškolce.

Danas, 03. oktobra u ComTrade školi na Novom Beogradu okupili su se nastavnici, direktori i pedagozi srednjih beogradskih škola, kako bi čuli predavanje Dragana Varagića na temu zapošljavanja u Srbiji.

Dragan Varagić jedan je od autora knjige "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru" i u sklopu istoimenog projekta Udruženja putuje po Srbiji ne bi li pružio dodatna znanja i otvorio nove mogućnosti za srednjoškolce. Kako je došao na red i Beograd, ovaj put napravili smo predavanje za direktore, pedagoge i nastavnike srednjih škola. Naš plan je da do kraja ove školske godine obiđemo i beogradske srednje škole i uputimo srednjoškolce u štivo za koje smatramo da im može biti dragoceno.

Nakon predavanja organizovana je i panel diskusija na temu "Moderno obrazovanje danas", sa ciljem da odgovorimo na pitanja koja su dodatna rešenja za naš sistem obrazovanja, i šta treba da promenimo ne bismo li imali više spremnih srednjoškolaca za tržište rada kakvo je danas.

Nikoleta Rakočević govorila je o tome koliko je bitno razumevanje pri učenju a ne puka reprodukcija, koliko je važno podstaći mlade ljude da razmišljaju i koliko je važno nastavu organizovati na drugačiji način.

Pokrenula se tema tržišta rada i koliko ćemo poslova izgubiti u budućnosti, koliko je važna veštačka inteligencija, a Sonja Jovanović je ukazala i na to koji se programi praksi sprovode u velikim kompanijama koji su prilagođeni srednjoškolcima, i koliko oni mogu da nauče iz svega toga, i dođu do posla koji žele. Srđan Radojčić je govorio kako se danas ljudi testiraju za savremene poslove, i da, socijalne mreže se zaista proveravaju, i nisu nebitne. Danas sve govori o nama, a ne samo formalno obrazovanje i diploma.

Kada se govorilo o različitim sistemima obrazovanja, o obrazovanju u Finskoj, Singapuru, Japanu... Srđan Ognjanović se osvrnuo i na to da moramo razmišljati i o tome da danas školujemo decu koja će raditi do neke 2070. godine, i da se moramo svi menjati u skladu sa vremenom. Zapravo, ključ je u nama, i to kakvo ćemo obrazovanje pružiti mlađima od sebe polazi od nastavnika.

I najmlađi, ali potpuno ravnopravan panelista Nemanja Granić, koji je danas stipendista Računarskog fakulteta, dao je svoje viđenje ovog problema, jer je do nedavno i sam bio srednjoškolac. Ono što on iz svog ugla vidi jeste da fakulteti i srednje škole daju širinu, ali da je svako sam odgovoran za svoju budućnost, i da ako mi sami nismo proaktivni, niko to neće biti umesto nas. I upravo je to ono što želimo da probudimo kod svih.

Verujemo da smo uspeli da odgovorimo na neka od pitanja šta su znanja i veštine potrebna za obavljanje posla u 21. veku. Drago nam je da su se nastavnici, direktori i pedagozi srednjih škola zainteresovali za temu za koju smatramo da je jako važna za naše obrazovanje.

Hvala svim panelistima koji su odvojili vreme kako bismo razmenili iskustva i pokušali da unapredimo naše društvo. Veliko hvala i Zoranu Stanojeviću koji nas je sproveo kroz ovu diskusiju, kao i ComTrade školi na ustupljenom prostoru za ovaj događaj.

Ako ste zaintersovani za to da se i u vašoj školi održi predavanje za učenike, kontaktirajte nas putem mejla info@zivojinmisic.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje za podsticanje preduzetništva - Živojin Mišić
Adresa: Gandijeva 99d
Grad: Beograd 11070
e-mail: info@zivojinmisic.rs
Web: www.zivojinmisic.rs
Kontakt osoba:
Ime: Bojana Milošević
Funkcija: Assistant to COO
Tel:
e-mail: bojana.milosevic@devana.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

CAREER DAYS- 28. Sajam poslova i praksi počinje uskoro!

Ako si u potrazi za praksom, edukacijom ili poslom spremi CV jer počinje sajam koji ti pruža sve... Više...

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru!

Pozivamo vas da budete deo najvećeg sajma zapošljavanja i edukacije Career Days! Sajam će se održati... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed