Susret gradonačelnika Beograda sa prvim čovekom Čikaga Ramom Emanuelom

Beograd, 10. Oktobar 2012. PR Objave: Najava -

Susret gradonaÄelnika Beograda sa prvim Äovekom Äikaga Ramom Emanuelom

Delegacija srpske prestonice, predvođena Draganom Đilasom, susrela se sa prvim čovekom najvećeg grada američke države Ilinois Ramom Emanuelom

Delegacija grada Beograda koja boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, predvođena gradonačenikom Draganom Đilasom, susrela se sa prvim čovekom Čikaga Ramom Emanuelom.

Gosti bivšeg šefa kabineta američkog predsednika Baraka Obame, a danas gradonačelnika najvećeg grada države Ilinois, u kojoj živi veliki broj srpskih iseljenika, bili su i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

U razgovoru dvojice čelnih ljudi Beograda i Čikaga, gradova koji su 2005. godine potpisali Povelju o bratimljenju, bilo je reči o načinu finansiranja kako kapitalnih infrastrukturnih projekata, tako i onih manjih koji svakodnevni život građanima čine boljim i prijatnijim.

- Gradonačelniku Emanuelu smo na poklon dali zbirku fotografija beogradskih mostova, među kojima je i most preko Ade. Zna za most i jako mu se sviđa – izjavio je nakon sastanka u gradskoj kući Čikaga gradonačelnik Beograda Đilas.

On je kazao da su se tokom razgovora mogle čuti mnoge zanimljivosti, poput one da je Čikago prošle godine ušao u projekat zamene drvenih vodovodnih cevi koje su postavljene pre više od sto godina i održale su se do danas.

- Beograd i Čikago imaju jednu zajednički crtu, konstatovali smo danas. I oni puno ulažu u infrastrukturu i na taj način zapošljavaju ljude. Godišnje, primera radi, asfaltiraju 150 kilometara ulica, što je mnogo manje nego u Beogradu. To govori koliko se Beograd brzo razvija i raste – rekao je Đilas, dodajući da je bilo reči i o unapređenju gradskog prevoza.

Pre ovog sastanka, delegacija iz Beograda imala je sastanak u Odeljenju za komandu, komunikaciju i upravu u vandrednim situacijama grada Čikaga. Na sastanku se govorilo o okolnostima koje su, pre svega, karakteristične za zimski period, a bilo je reči i o komunikaciji sa građanima tokom vanrednih situacija, obuci određenih grupa i potencijalnoj saradnji koja bi se, pre svega, bazirala na razmeni iskustava ova dva grada.

Gradonačelnik Đilas susreo se i sa Bilom Dejlijem, donedavnim ministrom ekonomije u administraciji predsednika Bila Klintona. U razgovoru koji je trajao oko sat bilo je reči o američkim investicijama u Srbiju i kako one mogu da poboljšaju standard građana.

Čikago ima ukupnu ekonomiju od 531 milijarde dolara i veći obrt sredstava od Švajcarske.PODACI O FIRMI

Naziv: Telegraf
Adresa: Savski Nasip 7
Grad: Beograd 11000
e-mail: redakcija@telegraf.rs
Web: www.telegraf.rs
Tel: +381 11 209 68 36

Više...

Ključne reči

dragan djilas, telegraf

POVEZANI SADRŽAJI

Portal Telegraf proslavio prvi rođendan

Rođendanska zabava portala www.Telegraf.rs održana je sinoć u prostorijama Komtrejda i trajala... Više...

Okupljanje stručnjaka iz oblasti online promocije #PosaoUp

05. decembra 2012. g. u 18:00 u Costa Coffe, Jurija Gagarina 28, Novi Beograd organizuje se događaj... Više...

NOVINARSTVO U GEPEKU: Kolege novinari, dosta lopovluka!

Povodom priče o dečaku koga su roditelji kroz Beograd vozili u prtljažniku automobila, a koji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed