NOVINARSTVO U GEPEKU: Kolege novinari, dosta lopovluka!

Beograd, 30. April 2012. PR Objave: Reakcija -

NOVINARSTVO U GEPEKU: Kolege novinari, dosta lopovluka!

Povodom priče o dečaku koga su roditelji kroz Beograd vozili u prtljažniku automobila, a koji su BEZ POTPISA AUTORA I IZVORA INFORMACIJE objavili drugi mediji u Srbiji, Telegraf koristi priliku da poruči: DRUGARI, VIŠE NEĆE PROĆI!

Povodom priče o dečaku koga su roditelji kroz Beograd vozili u prtljažniku automobila, a koji su BEZ POTPISA AUTORA I IZVORA INFORMACIJE objavili drugi mediji u Srbiji, web portal Telegraf.rs koristi priliku da poruči: DRUGARI, VIŠE NEĆE PROĆI!

Povodom teksta o dečaku koga su nemarni roditelji vozili u gepeku automobila, a koji je 27. aprila ekskluzivno objavljen na sajtu www.telegraf.rs, redakcija Telegrafa želi da obavesti javnost i upozori kolege iz drugih medijskih redakcija da više neće tolerisati krajnje neprofesionalan odnos i krađu intelektualne i autorske svojine.

Naime, nakon što je Telegraf pre tri dana objavio priču o dečaku u prtljažniku, sa sve video snimkom, informaciju su BEZ POMINJANJA IZVORA I AUTORA objavili, najpre dnevni list Kurir, a zatim redom Tanjug, Blic, Smedia.rs, Politika i neki drugi mediji.

Nijedan od ovih medija nije se udostojio da napiše odakle su "pozajmili" vest, kao ni činjenicu da su video snimak (inače autorsko delo našeg kolege) uzeli sa Telegrafovog kanala na sajtu "Youtube".

Imajući u vidu da se ova situcija ponavlja, te da smo u prethodna tri meseca koliko Telegraf postoji, i pored ljubaznih molbi da to više ne čine, više desetina puta besramno pokradeni od naših dragih kolega, želimo da ih obavestimo da ćemo ubuduće naše interese MORATI DA ZAŠTITIMO NA SUDU!

Znamo da je nepopularno tužakati se sa kolegama, ali smo duboko ubeđeni da je "ukrasti od kolege" kudikamo ružnija navika.

Intelektualna i autorska svojina je zaštićena svugde u svetu, a naročito u zemljama Evropske Unije. Pa ako već težimo da se nađemo u tom društvu, hajde onda da poštujemo pravila koja tamo važe. I ne samo tamo, već i u zemljama u našem neposrednom okruženju, kao što su Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Ako Hrvatima i Bosancima ne padne kruna sa glave kada potpišu kolege, ne vidimo zašto bi to izazvalo mentalnu patnju i kompleks niže vrednosti kod urednika srpkih medija.

KOLEGE, HAJDE DA DOGOVORIMO PRAVILA!

Redakcija Telegrafa koristi ovu nesrećnu okolnost da pozove kolege iz drugih medija, naročite online redakcija, da se u najskorijem mogućem roku okupimo i rešimo kako da ubuduće izbegnemo ovakve situacije, jer pouzdano znamo da nismo jedini koji muku muče sa činjenicom da se njihove vesti, fotografije, snimci, prenose u drugim medijima bez pitanja i navođenja izvora informacije.

Hajde da dogovorimo fer pravila i da se toga držimo, jer zakon džungle koji trenutno vlada u srpskim medijima nikome neće doneti sreću i prosperitet. Naprotiv.

Na kraju, želimo da istaknemo i poručimo svim urednicima i novinarima kako im stojimo na raspolaganju u vezi sa bilo kojom informacijom, fotografijom ili video zapisom koji su objavljeni na našem sajtu. Javite nam se i dobićete fotografije u punoj rezoluciji, uputstva kako da preuzmete video snimak, ukratko: sve što vam treba. Jedino što tražimo jeste da ispoštujete naša autorska prava i potpišete naših ruku delo. Nadamo se da ne tražimo previše.

Redakcija Telegrafa

P.S. Zahvaljujemo kolegama sa sajta vesti-online.com i naslovi.net koji su uredno preneli našu informaciju, kao i kolegama sa portala B92.net i Mondo.rs koji su odmah reagovali i ispravili vest, navodeći Telegraf kao izvor informacije.PODACI O FIRMI

Naziv: Telegraf
Adresa: Savski Nasip 7
Grad: Beograd 11000
e-mail: redakcija@telegraf.rs
Web: www.telegraf.rs
Tel: +381 11 209 68 36

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Portal Telegraf proslavio prvi rođendan

Rođendanska zabava portala www.Telegraf.rs održana je sinoć u prostorijama Komtrejda i trajala... Više...

U toku je upis polaznika na svim odsecima Škole za medijske talente

U Školi za medijske talente Balkan media tim u toku je upis nove generacije polaznika na sledećim... Više...

Okupljanje stručnjaka iz oblasti online promocije #PosaoUp

05. decembra 2012. g. u 18:00 u Costa Coffe, Jurija Gagarina 28, Novi Beograd organizuje se događaj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed