Pozorišne predstave u Ateljeu 212 uz popuste do 60%

Beograd, 25. Septembar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Pozorišne predstave u Ateljeu 212 uz popuste do 60%

Vodeći portal za grupnu kupovinu, Kupime.com, je u saradnji sa pozorištem Atelje 212, obezbedio popuste na predstave u jesenjoj sezoni.

Vodeći portal za grupnu kupovinu, Kupime.com, je u saradnji sa pozorištem Atelje 212, obezbedio popuste na predstave u jesenjoj sezoni.

Na repertoaru se, između ostalog, mogu naći i sledeće predstave:
Otac na službenom putu kultno je delo jednog od najznačajnijih autora eks-jugoslavenske pozorišne i filmske umetnosti - Abdulaha Sidrana u režiji Olivera Frljića, najintrigantnijeg reditelja sa ex-yu prostora! Ova priča o jednoj sarajevskoj porodici u ranim pedesetim godinama, u vreme sukoba Tita i Staljina, postavljena kao sećanje dečaka Dina, koga igra Vlastimir Đuza Stojiljković, čiji otac u informbiroovskim previranjima završava u zatvoru.

Zbogom SFRJ - tekst i režija Kokan Mladenović, igraju: Dara Džokić, Miloš Biković, Gordan Kičić, Feđa Stojanović, Renata Ulmanski, Ivan Jevtović, Hana Selimović, Tanja Petrović, Nenad Ćirić, Jelena Blagojević, Uroš Rakić.

Smrtonosna motoristika u režiji Egona Savina, sa Isidorom Minić, Nenadom Jezdićem, Dubravkom Mijatović, Sofijom Juričan, Mladenom Andrejevićem, Nenadom Ćirićem, Nađom Sekulić, Mihajlom Janketićem, Milicom Mihajlović, Tanjom Pjevac, Anom Franić, Brankom Šelić, Ankom Milić, Tamarom Tijanić i Gabrielom Dobrotom u glavnim rolama.

Terapija - u ovoj predstavi razotkriva se čitav jedan svet ljudi koje možemo da sretnemo svuda oko nas. Junaci ove duboko uznemirujuće drame očajnički traže pažnju. Iz nemoći pričaju bez prestanka. Ćutanje je za njih znak da im život izmiče. Ovako, sadistički izloženi pogledima, u svojim nepresušnim monolozima predaju se razočaranjima, neuspesima, frustracijama i tugama. Međutim, oni samo na prvi pogled deluju sasvim normalno… Jer, ništa nije onako kao što izgleda. Igraju: Svetislav Goncić, Srđan Timarov, Nataša Tapušković.

Pomorandžina kora - drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva. Igraju: Jelena Ilić, Katarina Žutić, Jelena Jovičić, Aleksandra Janković i Srđan Timarov.

Posetilac - filozofsko delo sa elementima fikcije o susretu osnivača psihoanalize Sigmunda Frojda s nepoznatim posetiocem 1938. godine, u doba jačanja nacizma. Kroz njihov razgovor autor razmatra odnos čoveka i Boga, moralnog zla i odgovornosti. Vojislav Brajović tumači lik Frojda u starijim danima, dok Dragan Nikolić igra tajanstvenog posetioca, možda Boga, koji sa njim jedne noći 1938. godine, u doba nacizma, stupa u dijalog o pitanjima čovekove ličnosti i sudbine, ali i o dilemama koje mogu da muče čovečjeg tvorca. Igraju: Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Anđelika Simić, Branislav Trifunović.

Pojava Atelje-a 212 značila je prekretnicu u pozorišnom životu ne samo Beograda, već i ovog dela Evrope. Atelje je osnovan kao pozorište u kome bi se igrala nova avangardna drama, od velikog uticaja u Evropi u to vreme. Osim toga, želeli su da osnuju pozorište koje će se i organizaciono razlikovati od postojećih, koje pre svega neće biti institucija. U traganju za pogodnim prostorom u kome bi realizovali svoju ideju otkrili su čitaonicu novinske kuće "Borba", a Dragoslav Mihajlović Mihiz nazvao je novo pozorište Atelje 212. Publika je tog 12. novembra 1956. aplaudirala, a javnost je bila blagonaklona prema ovom neobičnom pozorištu s neobično izvođenim predstavama.PODACI O FIRMI

Naziv: KupiMe d.o.o.
Adresa: Sredačka 5a/8
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@kupime.com
Web: www.kupime.com
Tel: +381 11 4052110

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

KupiMe dobitnik eTrustmark sertifikata

Evropska Unija je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i Telekomunikacija Srbiji posvetila... Više...

Pokloni za Novogodišnje praznike

Portal za grupnu kupovinu KupiMe.com je u decembru spremio veliki izbor atraktivnih ponuda za predstojeće... Više...

Pokloni za Novogodišnje praznike

Portal za grupnu kupovinu KupiMe.com je u decembru spremio veliki izbor atraktivnih ponuda za predstojeće... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed