Mladi Smedereva traže prostor za svoje aktivnosti

Smederevo, 08. Juli 2012. PR Objave: Najava -

Mladi Smedereva traže prostor za svoje aktivnosti

Smederevo nije mlad grad. U potrazi za poslom i boljim uslovima života mladi iz njega odlaze u veće gradove. Od 33% mladih starosti od 15 do 30 godina, skoro 30% njih je nezaposleno.

Smederevo nije mlad grad. U potrazi za poslom i boljim uslovima života mladi iz njega odlaze u veće gradove. Od 33% mladih starosti od 15 do 30 godina, skoro 30% njih je nezaposleno.

Bolje uslove i više šansi za razvoj mladi Smedereva bi imali otvaranjem Omladinskog kluba u nekom od napuštenih gradskih prostora koje niko ne koristi. 

Neformalna grupa mladih "Planeta inovativaca" pokrenula je inicijativu da se neki od napuštenih javnih prostora Smedereva daju mladima na korišćenje.

Bivši Dom JNA i bioskop "Svetlost" propadaju napušteni i ničemu ne služe. Mladi Smedereva žele da u njima organizuju programe, izložbe, svirke i edukacije za svoje vršnjake/inje. Zašto im ne pomoći u tome? Park kod osnovne škole "Dimitrije Davidović" i prostor "Enigma" takođe nude mogućnosti za razvoj i podršku mladima u Smederevu.

Kako bi privukli što veću pažnju javnosti, mladi Smedereva će organizovati javnu debatu o mogućnostima za korišćenje napuštenih javnih prostora u gradu. Debata će se održati 9. jula 2012. na glavnom gradskom trgu u Smederevu, od 16-21h. Osim predstavnika/ca lokalne samouprave i nevladinih organizacija, na debati će govoriti i specijalni gosti iz Kikinde i Užica. Grupa "Špajz" je od grada Kikinde uspela da dobije prostor i podršku za svoje aktivnosti dok je u Užicu pokrenuta slična inicijativa.

Tokom debate koja počinje u 17:00 biće prikupljani potpisi za Peticiju za otvaranje Omladinskog kluba u Smederevu a pre i posle nje sledi muzičko-scenski program: klub "Salsa Havana"; hip-hop grupa "Impuls" i pozorište "Kreativni Haos" počinju sa svojim programom u 18h.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed