Konferencija "Snaga je u partnerstvu"

Beograd, 15. Juni 2012. PR Objave: Najava -

Konferencija "Snaga je u partnerstvu"

Građanske inicijative pozivaju na konferenciju o lokalnim partnerstvima u Srbiji "Snaga je u partnerstvu" koja će se održati u sredu, 20. juna 2012. godine u VIG Plazi (Ulica Trešnjinog Cveta 1, Blok 11a, Novi Beograd) od 10 časova.

Građanske inicijative pozivaju na konferenciju o lokalnim partnerstvima u Srbiji "Snaga je u partnerstvu" koja će se održati u sredu, 20. juna 2012. godine u VIG Plazi (Ulica Trešnjinog Cveta 1, Blok 11a, Novi Beograd) od 10 časova.

Lokalne vlasti, NVO i preduzetnici po prvi put u Srbiji sarađuju kroz model lokalnih partnerstava koja su tokom juna 2012. osnovana u Priboju, Užicu, Leskovcu i Babušnici. Ovakva inicijativa i povezivanje tri različita sektora se po prvi put dešava kod nas. Privatni, javni i civilni sektor na različite načine sarađuju širom Srbije ali tek formiranjem lokalnih partnerstava, oni postaju deo jedinstvene platforme koja će zajedničkim snagama raditi za svoju zajednicu.

Čista i netaknuta priroda, lepote pribojskih sela i lekovitost Pribojske banje predstavljaju veliki potencijal za ekonomski razvoj ovog kraja. Zato je ovde osnovano lokalno partnerstvo u cilju podsticanja razvoja etno turizma Priboja i okoline. Otvaranjem Centra za zapošljavanje i preduzetništvo mladih, kako bi što veći broj njih dobio potrebna znanja, iskustva i prakse za traženje posla, baviće se lokalno partnerstvo u Užicu. Leskovac takođe ima problem nezaposlenosti a lokalno partnerstvo koje je tamo osnovano, radiće na otvaranju socijalnih preduzeća kako bi pokrenulo razvoj ovog kraja.

Lokalne vlasti, NVO i preduzetnici Babušnice su uvideli da zajedno mogu pomoći starim licima koja žive u planinskim naseljima ove oblasti. Zato je lokalno partnerstvo koje je ovde osnovano, već započelo sa sakupljanjem novca i materijala za pomoć ovim domaćinstvima. Isto povezivanje sektora pokrenuto je i u Pirotu, gde je prepoznat problem divljih deponija i poplavnih kanala.

O tome kako su prepoznali problem, sa kakvim su se izazovima susretali i kakve su reakcije njihovih sugrađana, govoriće predstavnici lokalnih partnerstava i inicijativa iz svih pet gradova na konferenciji 20. juna u Beogradu. EU model lokalnog partnerstva koji je ovde primenjen u Evropi već daje odlične rezultate u podsticanju socio-ekonomskog razvoja. Zato će na konferenciji biti reči o primerima dobre prakse iz EU ali i šansama za finansiranje i to kroz program "Evropa za građane i građanke" koji će ovom prilikom biti predstavljen. Program konferencije je u nastavku teksta.

Lokalna partnerstva i inicijative rezultat su projekta "UČEŠĆE JAVNOSTI KROZ LOKALNA PARTNERSTVA" kog sprovode Građanske inicijative zajedno sa Centrom za informisanje, saradnju i razvoj nevladinih organizacija (CNVOS) iz Slovenije i Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije (APPS) a u okviru projekta "Podrška civilnom društvu" kog finansira EU, rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a realizuje GOPA Consultants.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed