Britanska internacionalna škola obeležila 15 godina uspešnog rada i postojanja

Beograd, 13. Juni 2012. PR Objave: Saopštenje -

Britanska internacionalna škola obeležila 15 godina uspešnog rada i postojanja

U sredu 13. juna je u svečanoj sali SKUPŠTINE GRADA, ul. Dragoslava Jovanovića br. 2. Britanska internacionalna škola, Smetanina broj 12, Dedinje, Beograd, obeležila je 15 godina uspešnog rada i postojanja.

U sredu 13. juna je u svečanoj sali SKUPŠTINE GRADA, ul. Dragoslava Jovanovića br. 2. Britanska internacionalna škola, Smetanina broj 12, Dedinje, Beograd, obeležila je 15 godina uspešnog rada i postojanja.

Specijalni gosti bili su ambasador Japana, Njegova Ekselencija gospodin Toshio Tsunozaki i predstavnici brojnih ambasada, diplomatski kor, druge značajne ličnosti kao i petnaesta generacija maturanata gimanzije, brojni saradnici i prijatelji, predstavnici medija. Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju i principala škole, muzičkog programa i koktela, petnaestoj generaciji maturanata, ambasador Japana Njegova Ekselencija gospodin Toshio Tsunozaki uručio je diplome.

Principal Britanske internacionalne škole magistar Aleksandra Keserović izjavila je:
"Teško je pronaći reči kojima bih mogla da izrazim svoju radost i uzbuđenje zbog činjenice da Britanska internacionalna škola večeras proslavlja 15 godina svog uspešnog rada u ovom drevnom i prelepom zdanju Skupštine grada Beograda. Večeras je takođe i trenutak da evociramo uspomenu na našeg prerano preminulog osnivačkog direktora Dr. Jonathana Ridera koji bi večeras delio sa nama radost ovog jubileja. Britanska internacionalna škola je osnovana 1997. godine u klimi politickih i ekonomskih teškoća za Srbiju. Zahvaljujući čvrstoj odlučnosti i entuzijazmu svih nas koji smo u to doba a i kasnije bili uključeni u rad škole, BIS je iz godine u godinu imala sve veći broj učenika, i razvijala se u prestižnu akademsku ustanovu. Započevši kao mala srednja škola u prostorijama Sportskog centra "25. maj", Britanska internacionalna škola danas zaprema dve zgrade na Dedinju, i pokriva uzrast učenika od 4 do 18 godina.

Kroz čitavu istoriju škole, naši učenici su se takmičili i osvajali nagrade na međunarodnim i lokalnim takmičenjima. Pomenuću samo najskorije uspehe naših učenika. Ove godine, po prvi put u istoriji škole, naši učenici, Katarina, Luka, Ilija i Ivana su osvojili zlatne medalje u okviru prestižnog programa nagrada Vojvode od Edimburga.

Naši učenici su takođe postigli značajne rezultate na svetskom on-line takmičenju iz matematike, prirodnih nauka i engleske pismenosti. U grupnoj kategoriji, učenici drugog razreda su osvojili 15. mesto u svetu iz oblasti prirodnih nauka. U pojedinačnoj katgoriji, naša učenica srednje škole Marija je osvojila prvo mesto u Evropi iz engleske pismenosti i nalazi se među 100 najuspešnijih takmičara u svetu iz ove oblasti. Učenica naše osnovne škole Louise je osvojila 4. mesto u Evropi iz oblasti prirodnih nauka, a po svom plasmanu je zauzela 56. mesto na svetskom nivou.

Večeras se ceremonijalno opraštamo od petnaeste generacije naših maturanata. Ovi mladi ljudi se sada pridružuju plejadi prethodnih četrnaest generacija koje su se po završetku naše škole uspešno upisale na prestižne univerzitete širom sveta.

Želim da izrazim posebnu zahvalnost Njegovoj Ekselenciji g-dinu Toshio Tsumozaki-ju, koji je ljubazno prihvatio da bude naš počasni gost u ovoj izuzetnoj prilici za našu školu. Naša saradnja sa Ambasadom Japana započela je prošle godine kada smo dali svoj skroman ali iskreni doprinos donirajući sredstva prikupljena na školskom prolećnom humanitarnom bazaru žrtvama razornog cunamija i zemljotresa u ovoj zemlji.

Želim da vam se svima zahvalim što ste večeras ovde prisutni sa željom da se i ubuduće sretnemo istim povodom."PODACI O FIRMI

Naziv: British International School
Adresa: Smetanina 12
Grad: Beograd 11040
e-mail: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Tel: +381 11 30 66 096

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Britanska internacionalna škola - Obrazovanje za uspešnu budućnost

Britanska internacionalna škola u Beogradu (BIS), osnovana je pre 22 godine. Do sada su učenici... Više...

British International School posvećeno radi na kompletnom obrazovanju i vaspitanju učenika

Radeći dvadeset jednu godinu prema tradiciji britanskog obrazovanja, British International School... Više...

Prednosti finskog obrazovnog sistema

Dužim odmorima do kvalitetnije nastave U Finskoj deca imaju školski odmor od 15 minuta, na svakih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed