KupiMe.com drugu godinu za redom najveći servis grupne kupovine u Srbiji

Beograd, 24. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

KupiMe.com drugu godinu za redom najveÄi servis grupne kupovine u Srbiji

Prema podacima o poslovnim rezultatima kompanija u Srbiji za 2011. godinu koji su od nedavno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre (APR) napravljena je analiza većeg broja kompanija kojima je osnovna delatnost grupna kupovina.

Prema podacima o poslovnim rezultatima kompanija u Srbiji za 2011. godinu koji su od nedavno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre (APR) napravljena je analiza većeg broja kompanija kojima je osnovna delatnost grupna kupovina.

Analizom su obuhvaćeni poslovni prihodi, dobit i gubitak vodećih servisa za grupnu kupovinu u 2011. godini, prema kojoj je najbolje rezultate ostvario servis KupiMe.com ispred kompanije Kupi Me d.o.o. sa prihodom od 20.1 miliona i dobiti od 1.9 miliona dinara. Servis KupiMe.com u 2010. godini ostvario je prihod od 2.7 miliona dinara.

Na drugom mestu je servis Popusti.rs ispred kompanije Neogen d.o.o., koja posluje u Srbiji i pre početka rada servisa za grupnu kupovinu, sa ukupnim prihodom 21.2 miliona dinara (pretpostavka je da je prihod koji je ostvaren preko servisa Popusti.rs 17 miliona dinara) i gubitkom od 3.6 miliona dinara. U analizi poslovnih rezultata kompanije Neogen d.o.o. uzeto je u obzir poslovanje i pre početka njihovog servisa za grupnu kupovinu, gde se u finansijskom izveštaju za 2009. godinu vidi prihod od 4.2 miliona dinara. Pod pretpostavkom da su imali isti ili sličan prihod od drugih servisa ove kompanije, i za 2010. i za 2011. godinu napravljene su procene prihoda od grupne kupovine.

Prema rezultatima analize, Kolektiva.rs ispred kompanije Kolektiva Serbia d.o.o. u 2011. godini ostvaruje prihod od 13.7 miliona dinara i gubitkom od 14.8 miliona dinara, dok je prihod 2010. godini iznosio 1.9 miliona dinara.

Na četvrtom mestu je servis Grupovina.rs ispred kompanije Grupovina d.o.o. koja prihoduje sa 12.6 miliona i ostvaruje dobit od 2.1 miliona dinara. Grupovina je u 2010. godini ostvarila prihod od 0.3 miliona dinara.

Kupime.com i Grupovina.rs su prikazali dobit, dok su Popusti.rs i Kolektiva.rs prikazali gubitak u 2011. godini. Ovde se mora napomenuti da Kolektiva u Srbiji ima značajno veće gubitke i u 2010. godini (13.4 miliona dinara) i u 2011. godini od svi ostalih servisa ovog tipa.

Iz predstavljenih podataka vidi se značajan skok prihoda u 2011. godini u odnosu na 2010. godinu, ali će se realan porast prihoda prikazati naredne godine, s obzirom da su ovi servisi počeli sa radom u Srbiji tokom 2010. godine, što znači da nisu ostvarivali prihod tokom cele godine.

Analizom servisa grupne kupovine došlo se i do podatka da na tržištu Srbije trenutno ima preko 70 sajtova koji su orjentisani ka prodaji kupona za ostvarivanje popusta na usluge i proizvode, ali da samo 26 servisa grupne kupovine koristi Qvoucher sistem plaćanja koji je trenutno jedini sistem online plaćanja koji se može koristiti u Srbiji.

S obzirom da je Kupime grupacija pre nekoliko dana objavila investiciju od 3 miliona EUR za ubrzavanje rasta ove kompanije u zemljama gde posluje, očekuje se podizanje gornje granice ulaganja u (online) promociju da bi se ostalo na čelnim pozicijama na ovom tržištu u regionu.PODACI O FIRMI

Naziv: KupiMe d.o.o.
Adresa: Sredačka 5a/8
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@kupime.com
Web: www.kupime.com
Tel: +381 11 4052110

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Jedinstvena prilika koja će uštediti hiljade dinara vašeg budžeta, ali ponuda je ograničena!

Jedinstvena ponuda najpopularnijih artikala iz kategorije rančeva, čizmi, pantalona i jakni sada... Više...

KupiMe dobitnik eTrustmark sertifikata

Evropska Unija je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i Telekomunikacija Srbiji posvetila... Više...

Počinje velika letnja akcija u Planet Bike-u

U svim prodavnicama Planet Bike-a, kao i prodavnicama izabranih dilera, 15. jula počinje velika... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed