Stranke podržale platformu za mlade

Beograd, 07. Maj 2012. PR Objave: Najava -

Stranke podržale platformu za mlade

133 organizacije civilnog društva su kroz jedinstvenu platformu za mlade uputile zahtev svim političkim partijama da se izjasne o budućem statusu Ministarstva omladine i iskažu svoj stav o tome na koji način će se nastaviti sa brigom o mladima u Srbiji. Organizacije su u platformi insistirale na postojanju sektora za omladinu u nekom od budućih ministarstava.

133 organizacije civilnog društva su kroz jedinstvenu platformu za mlade uputile zahtev svim političkim partijama da se izjasne o budućem statusu Ministarstva omladine i iskažu svoj stav o tome na koji način će se nastaviti sa brigom o mladima u Srbiji.

Organizacije su u platformi insistirale na postojanju sektora za omladinu u nekom od budućih ministarstava.

Demokratska stranka, Preokret, Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Zeleni Srbije potpisali su platformu i time se obavezali da će poštovati i primenjivati: Zakon o mladima, Nacionalnu strategiju za mlade i Akcioni plan koji su doneti u mandatu prethodnog saziva Vlade.

Podržavajući platformu za mlade, ove stranke su obećale da sektor za omladinu ni na koji način neće biti minimalizovan i zanemaren. Isto se odnosi i na budžetska izdvajanja koja u sledećem sazivu Vlade i programiranju budžeta Republike Srbije neće biti niža od dosadašnjih.

Stranke su se takođe obavezale i na transparentno trošenje tih sredstava kao i da će raditi na punoj primeni i nadzoru svih donetih propisa. Konsultovanje mladih i njihovo uključivanje u procese donošenja odluka i formulisanje akata koji ih se tiču, kao i  podrška idejama, programima i projektima osmišljenim od strane mladih i za mlade, su poslednje tačke platforme koju je navedenih pet stranaka u celosti podržalo.

Zajednički rad, poštovanje date reči, uključivanje mladih u rešavanje svih problema i pokretanje pitanja koja su im važna, jedini je način da se vodi odgovorna državna politika. Samo je takva izvršna i zakonodavna vlast sposobna da legitimno i u svom punom kapacitetu upravlja državom u interesu svih njenih građana i građanki.

133 organizacije koje stoje iza platforme, snažno veruju da će stranke potpisnice biti od reči i poštovati dato obećanje koje su ozvaničile svojim potpisom.
Spremni na saradnju i aktivan rad.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed