Erste Banka kreditira početnike u biznisu sa ukupno 2,35 miliona dinara

Beograd, 11. Januar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Erste Banka kreditira poÄetnike u biznisu sa ukupno 2,35 miliona dinara

Poslovne ideje sedmoro mladih preduzetnica i preduzetnika iz različitih krajeva Srbije pobedile su na konkursu "supERSTEp", koji je Erste Banka pokrenula u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta.

Poslovne ideje sedmoro mladih preduzetnica i preduzetnika iz različitih krajeva Srbije pobedile su na konkursu "supERSTEp", koji je Erste Banka pokrenula u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta.

Za "supERSTEp" kredite za samozapošljavanje prijavilo se ukupno 18 kandidatkinja i kandidata, a Nikola Milanović iz Kraljeva, Elena Krleski iz Jagodine, Milan Stojković iz Bora, Aleksandra Popović iz Sombora, Mlađen Burdelj iz Kruševca, Jan Privizer iz Novog Sada i Marija Radulović iz Kraljeva ubedili su komisiju da njihove poslovne ideje imaju najviše šanse za uspeh. Erste Banka će, pod posebnim uslovima - bez naknade, uz nižu kamatnu stopu (1M Belibor + 4% godišnje), uz duži rok otplate (do 36 meseci uz 6 meseci grejs perioda), kreditirati njihova preduzeća u nastajanju sa ukupno 2.350.000 dinara.

"Velika je hrabrost potrebna da se pokrene biznis u turbulentnim vremenima i zato čestitamo svima koji su se prijavili za Superstep kredite. Relativno mali broj prijava govori i o tome da finansije nisu jedini izazov. Zato svi treba da se potrudimo da ambijent za započinjanje sopstvenog biznisa bude prijateljskiji, i da zajedno radimo na obezbeđivanju mentorske podrške kako u fazi planiranja poslovnih ideja tako i realizacije", izjavila je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Među izabranim idejama zastupljene su i uslužne i proizvodne delatnosti, a pobednici dolaze iz najrazličitijih krajeva Srbije. Jan Privizer iskoristiće kredit za pokretanje preduzeća koje se bavi proizvodnjom i preradom konopljinog semena, Nikola Milanović  i Aleksandra Popović za otvaranje stomatoloških ordinacija, a Milan Stojković za pružanje usluga  turističkog menadžmenta, marketinga i promocije. Elena Krleski planira da se bavi proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda sa obeležjima narodnog stvaralaštva, Marija Radulović proizvodnjom  ručno rađenih miljea, šustikli, čaršava, jastuka, peškira, salveta i patofni, dok će se Mlađen Burdelj okušati u preradi plastičnih masa.

Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljevanje, čestitao je dobitnicima što u Novu godinu ulaze kao preduzetnici, i poručio: "Značajno je da su nezaposlena lica sa naše evidencije dobila još jednu šansu za pokretanje sopstvenog posla i da su  uspeli da ostvare kredit pod povoljnim uslovima. Svi koji žele da iskoriste svoju kreativnost i rizikuju ulazeći u ovakve projekte imaće i ubuduće podršku Nacionalne službe. Nadamo se da će i u narednom period biti ovakvih, dobrih primera saradnje javnog i privatnog sektora."

Jedan od dobitnika, Jan Privizer, navodi zašto je odlučio da se prijavi za Superstep: "Bez obzira na neizvesnu ekonomsku situaciju, smatram da treba pokretati perspektivne poslove. S jedne strane jeste nesigurno, ali na osnovu istraživanja koje sam obavio znam da projekat koji sam prijavio ima veliki potencijal, i da odlično funkcioniše ne samo u najrazvijenijim evropskim zemljama nego i u nekim balkanskim zemljama, pa zašto ne bi i u Srbiji".PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Probudi preduzetnika u sebi

Da li si nekada razmišljao/la o tome kako bi bilo baš strava kada bi jednog dana mogao/la da pokreneš... Više...

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru!

Pozivamo vas da budete deo najvećeg sajma zapošljavanja i edukacije Career Days! Sajam će se održati... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed