Dodela priznanja MLADGRAD 2011.

Beograd, 01. Juni 2011. PR Objave: Objava -

Dodela priznanja MLADGRAD 2011.

Kakav je položaj mladih u Srbiji? Da li su motivisani i zainteresovani da se uključe u život svoje lokalne zajednice, kakvo im je slobodno vreme i da li njihova lokalna samouprava brine o njima? Povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta i u cilju dobijanja odgovora na ova pitanja, Građanske inicijative dodeljuju priznanje MLADGRAD 2011.

Kakav je položaj mladih u Srbiji? Da li su motivisani i zainteresovani da se uključe u život svoje lokalne zajednice, kakvo im je slobodno vreme i da li njihova lokalna samouprava brine o njima?

Povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta i u cilju dobijanja odgovora na ova pitanja, Građanske inicijative dodeljuju priznanje MLADGRAD 2011. Ova nagrada je ustanovljena 2010. godine i dodeljuje se lokalnim samoupravama za doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

Na ovaj način se motivišu sve kancelarije za mlade, formalne i neformalne omladinske organizacije, lokalne samouprave i pojedinci da daju svoj maksimum kako bi mladi u lokalnim zajednicama bili motivisani, aktivni, primećeni, imali prostor za svoje aktivnosti i podršku za svoje inicijative. Kako bi se uključivanje i poboljšanje položaja mladih u Srbiji nastavilo, pozivamo sve lokalne samouprave, međunarodne organizacije, udruženja, neformalne grupe i inicijative i pojedince da nominuju kandidate za nagradu MLADGRAD 2011.

Nagrada se dodeljuje u 3 kategorije: 1. Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici; 2. Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici; 3. Nagrada za lokalnu omladinsku organizaciju / neformalnu grupu / građansku inicijativu za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih. Osim nagrade u pomenute 3 kategorije, može biti dodeljeno i specijalno priznanje u svakoj kategoriji za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih.

Nominacije se podnose elektronskim putem preko web portala www.mladgrad.rs. Proces nominovanja počinje 01. juna u 10h a završava se 30. juna u 17h. Na istom portalu nalaze se detaljne informacije o načinu nominovanja i kriterijumima za izbor dobitnika. Odluku o dobitnicima doneće stručni žiri koji čine predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu, Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/-ki omladinskog rada, Omladinskog portala youth.rs i Građanskih inicijativa. Glasanje će biti organizovano i preko društvene mreže Facebook.

Svečana dodela nagrade biće organizovana 11. avgusta 2011. godine u Beogradu. MLADGRAD 2011. Građanske inicijative dodeljuju u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu a uz podršku ISC, USAID, OEBS, UNICEF, UNDP, ILO, IOM, GIZ i NALED.

O nagradi Nagrada MLADGRAD ustanovljena je 2010. godine i dodeljuje se povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta. Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava unapređenju položaja mladih na lokalu i taj doprinos načini vidljivim široj javnosti. Osim toga cilj nagrade je da podstakne lokalne samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih. 2010. godine žiri je dodelio priznanja u sledećim kategorijama:

1. Nagrada za lokalnu samoupravu za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;

2. Nagrada za lokalnu samoupravu za dodeljeni javni proctor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;

3. Nagrada za medij koji je najviše doprineo unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;

Proces izbora dobitnika priznanja organizovan je u junu i julu 2010. godine a šestočlani žiri činili su predstavnici ministarstava, omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih. Žiri je razmatrao 27 nominacija i izabrao sledeće dobitnike nagrade: a. Kancelarija za mlade Loznice u prvoj kategoriji; b. Grad Zaječar u drugoj kategoriji; c. Veb portal youth.rs u trećoj kategoriji.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed