BIRN-ova škola istraživačkog novinarstva - Stipendija za novinare sa Balkana

Beograd, 30. Maj 2011. PR Objave: Najava -

BIRN-ova Å¡kola istraživaÄkog novinarstva - Stipendija za novinare sa Balkana

U Opatiji od 21. do 27. avgusta održaće se druga po redu škola istraživačkog novinarstva u organizaciji Balkanske istraživačke regionalne mreže (BIRN). Učesnici škole će biti mladi novinari koji žele da ovladaju tehnikama istraživačkog novinarstva, njihove starije i iskusnije kolege medijski eksperti, i svi oni koje istraživačko novinarstvo interesuje I spremni su da prihvate izazove koje nosi profesionalno novinarstvo. Poziv je otvoren na sajtu BIRNove škole.

U Opatiji od 21. do 27. avgusta održaće se druga po redu škola istraživačkog novinarstva u organizaciji Balkanske istraživačke regionalne mreže (BIRN).  Učesnici škole će biti mladi novinari koji žele da ovladaju tehnikama istraživačkog novinarstva,  njihove starije i iskusnije kolege medijski eksperti, i svi oni koje istraživačko novinarstvo interesuje I spremni su da prihvate izazove koje nosi profesionalno novinarstvo. Poziv je otvoren na sajtu BIRNove škole.

I ove godine BIRN je okupio vodeće stručnjake. Novinari iz Srbije i regiona, imaće priliku da čuju sledeće predavače i eksperte: Sheila Coronel, šef centra za istraživačko novinarstvo i profesor pri Kolumbija Univerzitetu, Paul Bradshaw, stručnjak online novinarsta i autor Online Journalism blog, Nick Davis , superzvezda lista Guardian.

Tu su i Gavin Rees, stručnjak za intervjue sa žrtvama nasilja iz Dart Centra iz Londona, Helen Darbishire iz All Access Info, Paul Radu koji je jedan od najnagrađivanijih istraživačkih novinara i direktor u timu Organizing Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), i Drew Sullivan – takođe iz OCCRP i direktor Centra za Istraživačko Novinarstvo iz Sarajeva (CIN), i mnogi drugi.

Za 20 novinara sa Balkana obezbedjena je puna stipendija koja pokriva troškove predavanja, smeštaja, svih obroka, knjigu Digging Deeper i troškove prevoza u iznosu od 100 evra. Agendu sa svim predavanjima moguete pogledati na sajtu BIRNove letnje novinarske škole.

"Ove godine uvodimo praktičan rad na istraživačkoj temi, svi učesnici, podeljeni u grupe, će tokom cele škole raditi na ideji za svoju istraživačku priču. Najbolju ideju će izabrati žiri koji je sastvaljen od trenera i predstavnika SCOOPa, koji ujedno finansira ovu školu za mlade novinare", kaže Gordana Igrić, regionalni direktor BIRN.

Školu za novinare realizovana je uz pomoć Open Society Institute iz Londona i OEBS misije u Srbiji.PODACI O FIRMI

Naziv: BIRN
Adresa: gospodar Jevremova 47
Grad: Beograd 11 000
e-mail: jelena.jovanovic@birn.eu.com
Web: www.birn.eu.com
Tel: 011 6 5555 82

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

U toku je upis polaznika na svim odsecima Škole za medijske talente

U Školi za medijske talente Balkan media tim u toku je upis nove generacije polaznika na sledećim... Više...

NOVINARSTVO U GEPEKU: Kolege novinari, dosta lopovluka!

Povodom priče o dečaku koga su roditelji kroz Beograd vozili u prtljažniku automobila, a koji... Više...

Novinarska radionica za mlade u Obrenovcu

Kancelarija za mlade GO Obrenovac uz podršku mladih, a na osnovu rezultata istraživanja "Šta žele... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed