Poziv za stručni skup o prevenciji dijabetesa u Srbiji

Beograd, 05. Novembar 2010. PR Objave: Najava -

Poziv za struÄni skup o prevenciji dijabetesa u Srbiji

EVROPSKI WELLNESS INSTITUT vas poziva da prisustvujete Stručnom skupu "Prevencija dijabetesa u Srbiji - Kako se suočiti sa jednim od najvećih javno-zdravstvenih izazova 21.veka?" koji se održava u susret međunarodnog Dana dijabetesa u ponedeljak 08. novembra 2010, u 11:30h u Privrednoj komori Beograda.

EVROPSKI WELLNESS INSTITUT vas poziva da prisustvujete Stručnom skupu "Prevencija dijabetesa u Srbiji - Kako se suočiti sa jednim od najvećih javno-zdravstvenih izazova 21.veka?" koji se održava u susret međunarodnog Dana dijabetesa u ponedeljak 08. novembra 2010, u 11:30h u Privrednoj komori Beograda. Skup se realizuje u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Kliničkim centrom Srbije i Kliničkim centrom Niš. Cilj događaja, koji će okupiti preko 100 učesnika, je apel i podizanje svesti o značaju prevencije dijabetesa kao i merama neophodnim za rano otkrivanje i kontrolu ove bolesti.

Govornici na stručnom skupu su:
- akademik prof. dr Nebojša Lalić, zamenik direktora Klinike za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije i predsednik Republičke stručne komisije za šećernu bolest,
- prof. dr Radivoj Kocić, načelnik odeljenja za endokrinologiju Kliničkog centra Niš i član Republičke stručne komisije za šećernu bolest,
- dr Ivana Rakočević republički koordinator Registra za dijabetes, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut".

Moderator skupa je Maja Dragutinović, Privredna komora Beograda.

Prema rečima dr Ivane Rakočević, u Srbiji oko 630.000 osoba (8,6% stanovništva) ima dijabetes, dok više od 90% obolelih ima tip 2 dijabetesa, pri čemu na svakog obolelog dolazi po jedna osoba koja ne zna da ima dijabetes. "Zbog toga je značajno isticati prevenciju kao značajan korak u borbi protiv ove bolesti", naglasila je dr Rakočević.

Predsednik odbora udruženja industrije u Privrednoj komori Beograda Rade Borojević je istakao da realizacijom ovih aktivnosti Komora doprinosi podizanju korporativne odgovornosti privrednih subjekata kao i informisanju zaposlenih i njihovom odgovornom ponašanju prema zdravlju.

"Novo Nordisk je kao svetski lider u ovom polju posvećen borbi protiv dijabetesa već više od 85 godina. Danas smo učesnici i partneri zdravstvenog sistema u više projekata usmerenih ka primarnoj prevenciji i prevenciji kasnih komplikacija dijabetesa. Želja nam je da podignemo svest o dijabetesu i da zajedničkim snagama sprečimo nastanak bolesti gde je to moguće, a da već obolelima učinimo život boljim i kvalitetnijim" rekao je Aleksandar Ćirić, predstavnik kompanije Novo Nordisk Pharma uoči održavanja stručnog skupa.

Nakon završetka zvaničnog dela skupa, prisutni gosti će imati priliku da diskusiju o ovoj temi nastave u okviru koktela kada će imati i mogućnost da provere svoj nivo šećera u krvi. Ovu aktivnost, za sve prisutne, realizovaće članovi organizacije Plavi krug.

Za prisutne novinare su obezbeđeni Wellness pokloni. Molimo sve zainteresovane novinare da se obavezno akredituju do petka 05.11. na e mail: maja.jagodic@wellness-institute.eu

Organizacioni odbor čine: Maja Dragutinović, Privredna komora Beograd, prof. dr Radivoj Kocić, načelnik odeljenja za endokrinologiju Kliničkog centra Niš, dr Milan Manojlović, Udruženje menadžera u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, dr Ana Mrkajić, lekar opšte prakse, mr Maja Jagodić, Program Evropski Wellness Institut.PODACI O FIRMI

Naziv: EUROPEAN WELLNESS INSTITUTE
Adresa: Zmaj Jovina 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.wellness-institute.eu
Tel: +381 11 3284 380
Kontakt osoba:
Ime: Maja Jagodic
Funkcija:
Tel: +381 11 3284 380
e-mail: maja.jagodic@wellness-institute.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

U kafe restoranu Bacano uspešno održana akcija "Stop razvoju dijabetesa" u organizaciji Lions kluba "Mileva Marić-Ajnštajn"

Lions klub "Mileva Marić-Ajnštajn" uz podršku kafe restorana Bacano organizovao je akciju pod... Više...

Akcija "Stop razvoju dijabetesa (šećerne bolesti)" 25. maja ispred Spensa

Akcija "Stop razvoju dijabetesa (šećerne bolesti)", u okviru koje će biti organizovana provera... Više...

U Beogradu održan stručni skup "Muški infertilitet - bračni sterilitet"

Muškarci retko i nevoljno govore o problemu neplodnosti iako se sve češće suočavaju sa ovim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed